avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reprezentanții legali ai unei societăți
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reprezentanții legali ai unei societăți

Vă rog sa-mi spuneți care sunt persoanele, din cadrul unei societăți, care pot reprezenta societatea, în fața autorităților precum Poliție ori Instanța de Judecată. Un simplu angajat cu funcție de execuție poate depune o plângere în numele societății? Vă rog ca în răspuns să menționați și baza legală.
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 05:43, 17 Martie 2016
Plângere pentru ce?
Plângere împotriva unui client care nu a mai plătit marfa ce i-a fost livrată.
Plangerea poate fi depusa si prin poştă, fax, email, insa angajatul nu poate reprezenta persoana juridica pe mai departe. Persoana juridica poate fi reprezentata de: reprezentantul legal (cel, cei inscrisi in certificatul constatator eliberat de onrc), de consilier juridic sau de avocat, in speta dvs. (art.491 - Reprezentarea persoanei juridice). Angajatul poate depune plangerea, daca are mandat special (art.289), insa nu vad sensul atata vreme cat plangerea poate fi trimisa asa cum v-am spus, cu posta.
Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare/reprezentare srl actiune instanta Khostin Khostin Buna ziua. In vederea contestarii unui pv de contraventie primit de un srl, in calitate de imputernicit am semnat plangerea. Am depus plangerea si ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare - actiune in pretentii CAMELIA IACOB CAMELIA IACOB Am nevoie de ajutor, am introdus o cerere de chemare in judecata pentru a recupera contravaloarea marfii livrate , nu exista contract, comanda sa executat in ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale prin avocat cezarad cezarad Am o intrebare. Este posibil ca retragerea plangerii penale ([i]pentru o infractiune pentru care legea permite)[/i], sa se faca prin avocat? Concret, in cazul ... (vezi toată discuția)