avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Drepturi persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Drepturi persoana cu handicap

Buna ziua!
Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se aplica o scutire de la impozitul pe locuinta si impozitul pe autoturism detinut de persoana handicapata, sau de ingrijitorii acesteia.
Astfel ne-am deplasat la consiliul local, am intrebat la un ghiseu daca este reala aceasta scutire, raspunsul angajatei fiind unul favorabil. Astfel ni s-a dat un formular tipizat, pe care l-am completat in numele meu,fiind parintele copilului, am anexat copiile cerute de acea angajata, adica act identitate, carte de identitate a vehicolului ( un autoturism an fabr. 1996), certificatul de inregistrare precum ca sunt proprietarul acestui vehicul de 8 ani si actul care atesta handicapul grav al copilului. Ne-am reintors la acel ghiseu, al consiliului local, plati taxe si impozite, unde SURPRIZA..Era o alta persoana care mi-a zis ca NU suntem indreptatiti la aceasta scutire a impozitului privind autoturismul si locuinta familiei, deoarece acestea NU SUNT PE NUMELE COPILULUI....

Consider acestea o aberatie. Am incercat sa caut pe site-ul dvs lamuriri, pe google, dar sincer nu prea m-am elucidat.
Am rugamintea daca se poate sa ma lamuriti daca sunt indreptatit ca parintele copilului, persoanei cu handicap grav, la aceste scutiri privind impozitul local pe locuinta si autoturism sau nu?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Atee , utilizator 20:59, 15 Martie 2016
Va multumesc...Si in gand "multumesc" altora.. :confused:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Impozit copil handicap oanaelenapopescu oanaelenapopescu Am un copil cu handicap grad 1 grav. Locuiesc in casa parintilor mei, iar copilul este luat in spatiu. Parintii mei, proprietarii casei in care locuieste ... (vezi toată discuția)