Buna ziua!
Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se aplica o scutire de la impozitul pe locuinta si impozitul pe autoturism detinut de persoana handicapata, sau de ingrijitorii acesteia.
Astfel ne-am deplasat la consiliul local, am intrebat la un ghiseu daca este reala aceasta scutire, raspunsul angajatei fiind unul favorabil. Astfel ni s-a dat un formular tipizat, pe care l-am completat in numele meu,fiind parintele copilului, am anexat copiile cerute de acea angajata, adica act identitate, carte de identitate a vehicolului ( un autoturism an fabr. 1996), certificatul de inregistrare precum ca sunt proprietarul acestui vehicul de 8 ani si actul care atesta handicapul grav al copilului. Ne-am reintors la acel ghiseu, al consiliului local, plati taxe si impozite, unde SURPRIZA..Era o alta persoana care mi-a zis ca NU suntem indreptatiti la aceasta scutire a impozitului privind autoturismul si locuinta familiei, deoarece acestea NU SUNT PE NUMELE COPILULUI....
Consider acestea o aberatie. Am incercat sa caut pe site-ul dvs lamuriri, pe google, dar sincer nu prea m-am elucidat.
Am rugamintea daca se poate sa ma lamuriti daca sunt indreptatit ca parintele copilului, persoanei cu handicap grav, la aceste scutiri privind impozitul local pe locuinta si autoturism sau nu?