avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul neplatit

am lucrat la o firma, si dupa ce mi-am dat demisia nu a mai vrut sa-mi platesca ultimul salariu. dupa ce am fost la ITM, am primit raspuns ca nu poate dovedi acordarea drepturilor salariale, si sa ma adresez instantei. eu sunt din Gherla judetul Cluj, si as dori daca poate cineva sa-mi spuna care este instanta competenta la care trebuie sa ma adresez. cat timp este obligat angajatorul sa tina pontajul. era pontaj electronic. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 15 Martie 2016
Instanta competenta = Tribunalul Cluj.

Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

Termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani, iar termenul de pastrare a registrelor si a documentelor justificative si contabile este de 10 ani cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescripþie..... Radamante Radamante 1. Sectorul bugetar; 2. Angajatorul are un salariat care nu este membru de sindicat; 3. Sindicatul obtine o sentinta definitiva referitoare la drepturi ... (vezi toată discuția)
Pontaj cu zile libere lucrate zeus72 zeus72 In conditiile in care am lucrat toate zilele libere oficial si nu am putut trece asta in pontajul electronic din motive tehnice(programul nu permite decit ... (vezi toată discuția)
Concediu doar in acte cristiansever cristiansever Buna ziua La inceputul acestui an am constatat ca in luna decembrie am fost in concediu dupa numarul bonurilor luate.se poate face ceva in acest sens ... (vezi toată discuția)