avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pt. absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pt. absente nemotivate

Buna dimineata

Pot concedia un salariat care a avut 150 de zile de concediu fara plata, iar dupa 8 zile de la expirarea acestuia, salariatul nu s-a prezentat la serviciu?
Va intreb daca il pot concedia in baza codului muncii pentru ca eu nu am vazut k pentru absente nemotivate se poate desface contractul de munca ci numai suspenda.
Este insa stipulat in cadrul reg. intern ca in cazul a 3 absente consecutive, nemotivate, sa pot desface cim.
Ce alte acte normative in acest sens imi mai recomandati?

Say
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 7 August 2009
1. Concedierea cu art.61, lit.a) din Codul muncii este una foarte pretentioasa pentru angajator. Nerespectarea intocmai a procedurii legale duce la anularea deciziei de concediere.
2. Intrati pe "Documente utile", categoria "Contracte de munca", titlul "Concediere indisciplina", postate de mine ("tudorvaleriu"), pe 11 aprilie 2009, unde veti gasi modele de acte care se fac in asemenea situatie, conform legii.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii tudor_daniela tudor_daniela as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)
Concediere germi germi Dupa cate zile de absenta nemotivata de la serviciu se poate face concedierea. (vezi toată discuția)
Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)