avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ptr plingere "tip" malpraxis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ptr plingere "tip" malpraxis

Stiu ca nu exista lege malpraxis ci doar asigurari si ca pina acum nimeni nu a incasat o asigurare de acest tip.

Am un implant dentar ce nu este corect montat si din radiografie se vede ca a trecut printr-un canal unde se afla un nerv important, iar efectul produs este o amortire a mandibulei.

Am consultat un specialist in implantologie si in mod sigur trebuie scos acest implant dentar, dar dupa nu se poate garnata refacerea nervoasa a dintilor.
Medicul ce a realizat accidentul nu vrea sa repare si oricum eu nu mai am curaj sa merg la el.Operatia de scoatere a implantului este mult mai grea!
Cum pot actiona ?
Se considera vatamare corporala?
Ar fii bine sa nu scot implantul pina nu se face o expertiza?
Pot gasi un avocat cu experienta in aceasta probleme ?
Irina
Cel mai recent răspuns: irina_ps , utilizator 00:26, 26 Octombrie 2005
In Legea 308/2004 privind exercitarea profesiei de medic dentist, precum si infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, la art. 32 sunt prevazute atributiile colegiului medicilor dentisti, printre care, la al. 1, lit. n:
"- organizeaza judecarea cazurilor de abateri de la normele de etica profesionala si de deontologie medico-dentara si a cazurilor de malpraxis, in calitate de organ de jurisdictie profesionala."

Regulamentul de oragnizare a colegiului medicilor dentisti, aprobat de decizia 1/2005, publicata in MOf 767/2005, prevede:
"Plangerea impotriva unui medic dentist se adreseaza colegiului al carui membru este medicul dentist (colegiile se organizeaza la nivel de judete si mun. Bucuresti). Aceasta va fi inregistrata numai daca contine elemente de identificare (numele, prenumele, locul de munca) a medicului dentist impotriva caruia se face reclamatia, precum si numele, prenumele, adresa si semnatura în original ale petentului.
Plangerea se va depune personal sau poate fi trimisa prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Nu se vor inregistra plangerile trimise prin fax, e-mail."

In ceea ce priveste dovezile pe care probabil ca va trebui sa le ai, intreaba-l pe specialistul in implantologie, pentru ca e mai sigur.

Bafta,
apdeit
Tocmai asta vreau sa evit !
O reactie intirziata a fost in cazul Ciomu, iar in cazul asta cel mult ai vor da un avertisment!
Ca sa nu mai spun ca am fost "la pomul laudat'...
Incerc sa evit aceasta "capcana" si sa gasesc o metoda rapida ptr reusi in final sa il fac sa plateasca operatie de scos implantul si faptul ca nici asa nu e sigur ca intr-un an de zile se va reface nervul.
Operatie de scos implantul este mult mai grea si dureroasa: se sapa in os, pe linga implant ptr ca atunci cind incearca sa il desurubeze sa nu se rupa....
Imi puteti da un sfat ?
Irina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis irina_ps irina_ps Stiu ca nu exista lege malpraxis ci doar asigurari si ca pina acum nimeni nu a incasat o asigurare de acest tip. Am un implant dentar ce nu este corect ... (vezi toată discuția)
Cum primesc banii inapoi? Pran Pran In urma cu aproximativ 4 luni mi-am pus un implant dentar care mi-a afectat nervul si m-am ales cu o senzatie de amortire la nivelul barbiei, amorteala care ... (vezi toată discuția)
Malpraxis sau mutilare romanescu61 romanescu61 Am apelat la o clinica privata,la recomandarea unei colege pt.o operatie de mont. Dupa o programare facuta in prealabil,m-am prezentat la medicul ... (vezi toată discuția)