avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Relatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Relatii de munca

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca in afara de contractul de munca sau contractul de colaborare(PFA-SRL) mai exista alta forma care sa justifice prezenta unei persoane in firma.( chiar si pentru o perioada de proba, urmand sau nu sa fie angajata)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 17 Martie 2016
Nu exista vreo alta forma care sa justifice prezenta unei persoane in firma pentru o viitoare angajare.

Art. 29 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia evaluarii la angajare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Este obligatoriu evaluarea la angajare ? (vezi toată discuția)
Angajare fara studii de specialitate biancaselejan biancaselejan buna ziua, doresc sa angajez un sef de productie la o societate comerciala iar persoana respectiva nu are studii de calificare. Se poate face acest lucru ... (vezi toată discuția)
Calificare la locul de munca hogye lavinia hogye lavinia Cum incadrezi o persoana care a fost calificata la locul de munca dar nu are nici o dovada ? Doar este trecut in cartea de munca ( anii 1998-2000) functia. Nu ... (vezi toată discuția)