avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie, sentinta ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie, sentinta ?

Buna ziua,
Am pe rol un proces de litigiu de munca (contestare decizie concediere) care urmeaza sa aiba ultimul termen in curand. Dupa aceea, asa cum mi-a spus avocatul, va urma ca sa se dea solutia in termen de 2-7 zile, iar sentinta cam in doua luni.
Ce va rog sa-mi spuneti este daca solutia va fi in favoarea mea, angajatorul va trebui sa o puna in aplicare in 15 zile, sau se va astepta emiterea sentintei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 17 Martie 2016
....si ce poate face angajatorul in aceasta situatie, daca, spre exemplu, angajatul nu detine bunuri sau venituri care sa i se poata executa ?
Mai mult, banuiesc ca firma il va reangaja initial, apoi poate sa-l concedieze din nou, daca castiga apelul.
Mai e in interesul firmei sa-l concedieze, cata vreme ar putea sa-l pastreze pe angajat, astfel avand macar garantia ca ii poate executa salariul ?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
HRcons, utilizator
In situatia mentionata de dvs, angajatorul nu poate face nimic , intrucat nu are ce executa.

Nu cred ca mai este in interesul societatii sa dispuna o noua concediere , atat timp cat poate face poprire pe salariul salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Solutionare conflict de munca carmenba carmenba Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca christiann christiann Buna ziua Am si eu o nelamurire?Am un proces de un an de zile pentru neplata salariala,,unde in mai sa dat sentinta cu hotarare executorie cu drept de apel ... (vezi toată discuția)