avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recunoastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recunoastere

Stimate domn/dna la nasterea mea, persoana care a scris certificatul de nastere, a gresit numele de familie cu o litera, la care nimeni nu a zis nimic deoarece suna mult mai bine. Dupa 50 de ani mama mea a semnat un act de vanzare cumparare cu fratele meu in care scrie ca ii lasa casa, cu conditia de a o ingrijii pana la deces.
Insa nu a semnat pentru terenurile pe care le are, drept urmare sunt si eu mostenitor dupa decesul dansei.
Intrebarea mea este daca sa facut aceasta greseala cu numele eu mai pot mosteni ceva sau nu?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:43, 18 Martie 2016
Buna ziua,
Da, mosteniti. Va trebui sa dovediti ca numele mamei este cel din certificatul dumneavoastra de nastere si ca dumneavoastra sunteti fiul ei. Este doar o eroare materiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de familie scris gresit ioanaDD ioanaDD buna ziua.Numele de familia al tatalui meu este cu A,iar al meu este cu I,au gresit o litera.In caz de o mostenire sau acte,ceva, poate fi vreo problema? (vezi toată discuția)
Mostenire sau donatie ? ninasave ninasave Buna ziua Mama are o casa si ceva teren arabil Pentru casa ce document ar putea face catre fiica mea (singurul meu copil )astfel ca eu si sotul meu sa putem ... (vezi toată discuția)
Succesiune bitbad2006 bitbad2006 Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei ... (vezi toată discuția)