avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiunea

daca tatal meu mi-a trecut 2565 mp de pamant arabil pe care am construit si o casa pe numele meu am platit si impozit timp de 15 ani.am titlu de proprietate pe numele meu inainte de casatorie...dar cei de la primarie spun ca titlul nu e valabil din cauza ca nu exista la primarie nici un act care sa dovedeasca faptul ca mi-a trecut acea bucata de pamant prin vanzare-cumparare..,donatie,sau altele.se aplica uzucapiunea?si in plus ma intreb se poate sa nu fie actul valabil in conditiile in care pe baza acelui titlu am trecut-o pe nora mea in spatiu.,am facut un proiect cu bani europeni..si platesc si impozit de vreo 15 ani.precizez ca tatal meu a decedat dupa ce mi-a facut acel titlu de proprietate.va rog ajutati-ma cu un raspuns.multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: mihaela_joitescu , utilizator 17:00, 18 Martie 2016
Buna ziua,
Doar pe vorbe nu se poate contesta valabilitatea unui titlu. Desfiintarea unui titlu se poate face doar in instanta.
Lasati-ii sa vorbeasca daca atat ii duce mintea.
Daca vor actiona in instanta atunci va trebui sa va adresati unui avocat care sa va apere drepturile.
Daca refuza sa va emita un act pe motiv ca acel titlu nu este valabil atunci puteti sa-i actionati dumneavoastra in instanta in contencios administrativ.
cei de la primarie spun ca nu exista la ei nici o dovada ca acel teren mi-a fost trecut.pe titlul meu de proprietate scrie asa.
Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor,pe baza propunerii Comisiei comunale,orasenesti,municipale si a prevederii Legii nr.18/1991 a Fondului Funciar , DECLARA:
Cetateana x (adica eu) mostenitoarea defunctului(si aici e liber) din satul y comuna..judetu.....primeste in proprietate 2565 mp din care:
-prin constituirea dreptului de proprietate 2565 mp situata pe teritoriuly(domiciliul meu).structurata si amplasata conform celor de pe verso.Proprietarul va exercita asupra celor de mai sus toate drepturile si obligatiile ce decurg prin lege.
si pe verso scrie exact unde anume e amplasat terenul acela.adica bucata aceea de 2565 mp pt care eu am platit impozit timp de 15 ani.si pe care am construit si o casa pe baza acestui titlu


apoi sunt semnaturile si stampile alea prefectului secretarului de la Directia generala pentru agricultura si alimentatie si de la oficiul de cadastru si organizarea teritoriului.
vreau sa va spun ca acest titlu s-a facut pana sa moara tatal meu.si sunt singura care e trecuta.astept un raspuns daca ma puteti ajuta in vreun fel.multumesc

ps.:acei 2565 mp care mi i-a ''trecut'' mie sunt pe titlul de proprietate al tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea mihaela_joitescu mihaela_joitescu daca tatal meu mi-a trecut 2565 mp de pamant arabil pe care am construit si o casa pe numele meu am platit si impozit timp de 15 ani.am titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate bojucris bojucris Parinti mei au cumparat de la bunica mea o bucata de pamant pe care am construit o casa, pamantula era parte integranta din gradina bunicii. in 1997 a murit ... (vezi toată discuția)
Legea 18 felicialuncasu felicialuncasu Buna ziua Ma numesc Felicia si sunt din Botosani. Am vazut discutiile de pe forum si am vazut ca raspundeti, pe intelesul tuturor, unor probleme care nu le ... (vezi toată discuția)