avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor! - imputatie dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor! - imputatie dupa demisie

Buna ziua!
Prietenul meu se confrunta cu o situatie la munca. Si-a dat demisia de la o firma de curierat, i-a incheiat contractul de munca, iar acum patronul sustine ca a primit o reclamatie de la o firma, precum ca niste colete de acum un an, nu au fost livrate. Dovezile de livrare nu sunt de gasit...de un an de zile cine mai gaseste...iar acum patronul ii cere prietenului meu valoarea coletelor, altfel il ameninta ca se duce la politie. Ma puteti ajuta va rog cu niste sfaturi, ce am putea face? Este vorba de o valoare destul de mare.
Cel mai recent răspuns: aleksab , utilizator 16:22, 18 Martie 2016
aleksab a scris:

Din cauza ca nu se gasesc acele borderouri il pune pe le sa plateasca coletele in valoare de peste 4500 de lei. Coletele sunt asigurate, dar firma de curierat ia aceasta asigurare de la subcontractor, iar subcontractorul de la angajat...


Prietenul dvs a primit vreo nota de constatare a pagubei ?
AWB-ul se scaneaza si la preluare si la predare.
Reclamatia a venit de la expeditorul pachetelor. O firma care a trimis catre o alta firma colete prin curierat. Prietenul meu a livrat coletele, este dovada de livrare din partea lui, dar nu este dovada de primire din parte gestionarilor firmei respective (din cauza ca nu se gasesc borderourile).
Coletele vin fara ramburs, se platesc de catre firme prin ordine de plata, sau cecuri.
Despre termenul de reclamatie chiar nu stiu ce sa spun, si mie mi se pare deplasat...eu una nu stiu sa zic ca am facut cu 2 zile in urma, ce sa mai zic de un an in urma...va dati seama ca nici gestionarii nu recunosc nimic...de altfel, banuiesc ca nici ei nu stiu cu un an in urma...cine a semnat si daca a semnat, din momentul in care borderourile nu sunt de gasit...
Prietenul meu a primit niste foi printate cu toate discutiile avute prin e-mail de catre firme. FIRMA DE CURIERAT- FIRMA CARE A EXPEDIAT PACHETELE - FIRMA CARE TREBUIA SA PRIMEASCA PACHETELE.
In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii. (art.254 alin.3 C.mun.)

Despre asa ceva am intrebat?
Multumesc, o sa discut cu prietenul despre nota de constatare si evaluare a pagubei. Urmeaza sa discute din nou cu patronul saptamana viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert la distanta Vulturudac Vulturudac Buna ziua,am comandat telefonic un produs electronic la un site din alta localitate decat cea in care locuiesc.Am primit confimarea comenzii la scurt timp prin ... (vezi toată discuția)
Speta colet retur cu produs diferit ClaudiuCom87 ClaudiuCom87 Se prezinta urmatoarea situatie: - pe 19.11.2018 am expediat un colet unui client - coletul a fost ridicat pe 21.11.2018, asa cum scrie si in tracking awb - ... (vezi toată discuția)
Colet deteliorat de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, In data de 21.09.2015 am trimis prin anuntul postat pe siteul X, un colet. Cei de la curierat au pierdut AWB-ul coletului si au livrat din ... (vezi toată discuția)