avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comert la distanta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comert la distanta

Buna ziua,am comandat telefonic un produs electronic la un site din alta localitate decat cea in care locuiesc.Am primit confimarea comenzii la scurt timp prin sms si prin alt sms eram anuntat c coletul fost predat la firma de curierat la ora 12.Totodata mi s a comunicat si awb ul de urmarire a stadiului livrarii coletului.In aceeasi zi,mai spre seara am verificat cu awb stadiul livrarii pe site ul transportatorului si aparea ca a fost ridicat coletul cu 6 ore mai tarziu decat imi comunicase firma vanzatoare a produsului.In momentul comenzii vanzatoril a spus ca in 24 ore ajunge coletul,distanta dintre exp si dest e de aprox 400 km.A doua zi,dupa 24 ore de la comanda,verific din nou cu awb si imi arata ca inca nu plecase pachetul meu din localitatea de expeditie.Intreb transportatorul prin mail unde e coletul si imi confirma ca e inca in localitatea de expeditie.Intreb vanzatorul prin mail care e situatia,nu primesc raspuns,nici pana azi.
Sun vanzatorul si zice ca a fost eroare de sms referitor la ora predarii colet catre transportator.Nu stie de ce nu a fost transportat coletul inca.Ii spun ca renunt la comanda.Azi ,dupa 3 zile de la cda primesc sms ca a sosit coletul.
Pot sa ignor si sa nu ridic coletul?risc ceva chemare in judecata sau penalizari banesti?
pot reclama eroarea de ora predare colet catre transportator?practic am fost mintit in fata.
Pot reclama refuzul curierului de a mi trimite produsul in aceesi zi cu ridicarea lui de la vanzator,a.i. sa ajunga in 24 ore?pot reclama ca mi s a ignorat anularea comenzii?
Mentionez ca nu e prima data cand patesc asa ceva cu acelasi vanzator si aceeasi firma de curierat.
va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
Vulturudac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vulturudac , utilizator 21:44, 13 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu puteti sa le faceti pe toate simultan. cel mai simplu e sa nu primiti coletul. daca nu e prima oara, nu puteti sustine ca ati fost mintit, pare a fi o regula
va multumesc pt raspuns.nu e prima oara,am mai avut probleme cu vanzatorul/transportatorul,aproape identice,in vara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparaturi de pe internet Andrei_2527 Andrei_2527 Buna am facut comanda pe net la o mobila si nu am mers sa fac plata cu ordin de plata cum am specificat in comanda. Am fost sunat de un reprezentant Al firmei ... (vezi toată discuția)
Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe un colet comandat on line. anabobyuta anabobyuta Bună ziua! Am si eu urmatoarea speță. In data de 21.11.2019 am primit un colet , o pompa de compresor, comandat de mine la firma XTRA SHOP. Coletul a fost ... (vezi toată discuția)