avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la CIM- training platit de catre angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la CIM- training platit de catre angajat

Buna ziua. Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care se mentioneaza ca dispun de training de vanzari, training de produs, training la locul de munca, si ca acest training il costa pe angajator 1000 lei/de persoana. Si daca doresc sa plec mai devreme de trei luni din firma, ar trebui sa platesc aceasta suma... Ideea e ca eu am beneficiat de 5 zile de training - de fapt, prezentarea produsului, a procedurilor de lucru si a programelor de lucru. Au fost 4 zile de training+1 zi testare. Dupa aceste zile, nu am mai beneficiat de training... Si nu mi s-a parea corect sa platesc 1000 de lei pentru 4 zile efective de training...
Cel mai recent răspuns: ioannanice , utilizator 07:56, 21 Martie 2016
Nerespectarea de catre dvs a clauzei potrivita careia sa nu aveti initiativa incetarii c.i.m. mai devreme de trei luni determina obligarea dvs. la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

Daca se va ajunge in instanta, atunci puteti contesta si valoarea imputata.
Am inteles.
Eu nu ma refer la art.198 din Codul muncii, care stipuleaza:
"Art. 198. [obligatiile beneficiarilor formarii profesionale]
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca. "

Ci ma refer la faptul ca, in prima saptamana de la angajare, mi s-a facut training de produs, training de a vinde produsul si training cu procedurile de lucru si cu programele pe care sa le folosesc. Adica, in fond, mi s-a adus la cunostinta cu ce produse si tehnici de lucru voi lucra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea contractului de munca- obligativitatea angajatului de a plati perioada de training? GabrielaMZ GabrielaMZ Buna ziua, Adresez o intrebare la o situatie care m-a pus pe ganduri. Zilele trecute am primit o oferta de munca din partea unei firme mici (nu ... (vezi toată discuția)
Training platit daca plec MAria1809 MAria1809 Buna ziua, M-am angajat la o firma am beneficiat de un training de 14 zile o parte teoretica si una practica, practic am invatat produsele firmei in aceste ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)