avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme recuperare permis in urma comunicarii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme recuperare permis in urma comunicarii rezolutiei NUP

Am primit NUP intr-un dosar de urmarire penala in urma discutiilor de pe forum de la subiectul: www.avocatnet.ro/content/for...

Am inteles ca daca ma prezint cu rezolutia la ghiseul politiei rutiere de unde locuiesc (P.Neamt) si unde se afla permisul pot primi linistit permisul (asta se intampla saptamana trecuta), ei bine nu e asa, mi s-a spus de catrea "organul" de la ghiseu ca trebuie sa merg la Brasov (loc. unde se deschisese dosarul) si acolo sa se scoata de pe calculator retinerea raportata de ei. Zi si facut ma intorc dupa ce la Brasov anexez toate documentele la acelasi birou al politiei rutiere si ma prezint iar la P.Neamt unde mi se comunica ca nu pot primi permisul pentru ca de fapt nu a operat nimeni de la Brasov infractiunea mea.

Permisul ar aparea ca suspendat de la Covasna (dosarul s-a intocmit pentru conducere cu permis suspendat, suspendare dictata de IPJ Covasna) ,

Acum imi spune acelasi politist de la ghiseul IPJ P. Neamt sa merg din nou la BRasov a II-a oara sa cer introducerea raportului despre infractiunea mea.

DEci eu "infractor" trebuie sa trag de manica pe nene care mi-a facut dosar ca a uitat el sa isi faca treaba, asta mai cu seama acum cand am primit dupa 9 luni NUP.

Ce ma sfatuiti?

Cum pot da in judecata un politist?

Se poate face o sesizare scrisa despre activitatea unui politist?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:48, 7 August 2009
Trebuie sa ridicati permisul de acolo unde este retinut.
Deci, nu in orasul dvs. din cate observ.

Nu aveti de ce sa dati in judecata politistul.

avocat Claudiu Lascoschi
Asa ar fi normal probabil dar permisul meu este la IPJ Neamt, mi l-a aratat lucratorul de la politie, si cu toate astea sunt trimimis pentru a II-a oara la Brasov, cu motiv diferit aici e problema, politisyul de la ghiseu spune ce vrea. Am fost la Brasov sa depun actele de NUP si pentru ca Brasovul sa opereze ridicare retinerii permisului si acum dupa ce am venit la Neamt sa il ridic mi se comunica nu a fost raportata nici o retinere de la BRasov, acelasi agent ma plimba pe drumuri cum pot face o plangera impotriva lui daca e incompetent sa stea acasa.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
Ionatan, utilizator
Daca permisul se afla la Neamt faceti o cerere in scris, o depuneti, luati nr de inregistrare si asteptati raspunsul in scris.
Daca nu va elibereaza permisul puteti actiona in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Mergeti la IPJ Neamt, formulati in scris o cerere prin care solicitati eliberarea permisului si precizati ca acesta se afla la dansii, anexati in copie si rezolutia de NUP, apoi luati nr. de inregistrare pe exemplarul -ce va ramane la dvs.
Mentionati in cerere, in subsidiar demersurile efectuate care au ramas fara nici un rezultat.
Eventual poate va inscrieti in audienta la Comandantul IPJ...
Daca ati fost sanctionat contraventional, nu vai retinut premisul pe un tremen de....30, 90, zile? scrie pe amenda. stiu k premisul se ridica de la sediile judetene ale politiei rutiere... va duceti cu dovada , cum ca va fost retinut permisul, cu dovada ca ati platit amenda, si va vor scoate din baza de date, redandu-va permisul

Alte discuții în legătură

Restituire permis auto cu abuz? farmec_ farmec_ In urma cu 1an am fost sanctionat de politia rutiera pentru depasirea limitei de viteza cu mai mult de 50km/h (decat limita legala) s-a intocmit p-v cu amenda ... (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu permis suspendat Ionatan Ionatan Am fost depistat in trafic cu permisul auto suspendat. La control am prezentat o dovada din data de 29.10.2008 pe o singura zi, 29.10.2008. Stiind ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 90 zile bogd_an bogd_an Buna ziua, in data de 28 aprilie 2018, am fost surprins de aparatul radar cu viteza de 111km/h, in afara localitatii Horia, jud Neamt, DN2, intr-o zona cu ... (vezi toată discuția)