avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... restituire permis auto cu abuz?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

restituire permis auto cu abuz?

In urma cu 1an am fost sanctionat de politia rutiera pentru depasirea limitei de viteza cu mai mult de 50km/h (decat limita legala) s-a intocmit p-v cu amenda si fara a mi se aduce sau instiinta ulterior ca se suspenda dreptul de conducere - nu mi s-a retinut permisul de conducere cu acest prilej. dupa circa 1luna de zile am fost din nou surprins de radar cu o viteza mai mare de 50km/h decat limita legala si cu aceasta ocazie sa intocmit p-v cu amenda si retinerea permisului de conducere pe 3luni. Am fost instiintat ca s-a intocmit dosar penal pentru conducere conform art.86 alin.2 din OUG95/2002 (motiv ca am condus intr-o perioada de suspendare). Am facut contestatie la cel de-al doilea pv. la care am pierdut si la fond si la recurs ramas definitiv si irevicabil in decembrie 2008. Am primit in martie 2009 rezolutia parchetului de NUP.(temei art228 alin.6 Cpp-nu se regaseste dovada luarii la cunostiinta a masuri suspendari pentru primul p-v).Duc imediat la biroul restituiri permise auto rezolutia procurorului, hotararea cu definitiv si irevocabil a contestatiei, dovada dar mi se comunica ca deabia din acest moment vor incepe cele 90zile de suspendare si ca sa vin dupa permis peste 3luni. Consider un abuz nerestituirea imediata a permisului intrucat din momentul retinerii lui in urma cu 1 an nu am avut drept de conducere. Va rog sfaturi cui si ce demersuri trebuie facute pentru a obtine restituirea permisului auto .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:33, 10 Martie 2009
Formulati o cerere scrise in acest sens adresata IPJ si raspunsul acesteia atacati-l in contencios administrativ fiindu-va vatamat un drept personal. si ibncalcat un interes legiitim
Situatia e complicata.
Am impresia ca are dreptate parchetul.
Legea e aiurea.

Dar daca dovediti ca ati executat sanctiunea ar trebui sa aveti dreptate intrucat daca e asa cum sustineti executati de doua ori aceeasi sanctiune.

avocat Claudiu Lascoschi
NUP-ul dat de parchet deci arata ca nu exista in acest caz infractiune .
Cred ca in cel mai rau caz sanctiunile pentru depasirea de 2 ori la rand cu mai mult de 50 km/h - ar trebui cumulate (adica 90+90=180zile)=6luni de suspendare.
In cazul meu a trecut 11-12 luni din momentul retinerii permisului de conducere .Biroul de politiei rutira sustine ca este adevarat ca pentru rezolutie NUP mi-ar da carnetul imediat insa pentru faptul ca am contestat ultimul P-V si am luat de la judecatorie in data de 02.03.2009 hotararea cu "definitiv si irevocabil" data pe data de 03.12.2008 - nu mi-l dau decat peste 90 zile de la data 02.03.2009 . Asa sa fie oare ca ei ? Eu o consider un abuz - dar trebuie argumentat pentru a demonstra altfel .
Fac cerere adresata IPJ-ului dar raspunsul probabil negativ il vor da in max.30 zile si cu raspunsul inteleg sa-l atac in contencios. Pana se fixeaza termen si pana se da hotarare mai trece ceva timp. Deci in cazul fericit ca hotararea sa-mi fie favorabila - ce fac pentru ca oricum o sa vad ca cam tot au trecut 3 luni si ce as mai putea face ?
Am inteles ca nu e infractiune si de NUP.
Sanctiunea trebuie executata si daca nu exista dovada ca ati executat sanctiunea o executati ulterior.
Asa apreciaza organele judiciare.

Aveti dreptul de a actiona in instanta intrucat aveti argumente si dvs.Incercati sa va judecati si vedeti ce iese.
Va decide instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Consider ca dovada exista. In data de 26.03.2008 politia a eliberat DOVADA seria...nr..., in care mi-a fost retinut permisul,
dindu-mi dreptul de circulatie doar de 15 zile (pina la data de 10.04.2008). Aceasta nu mi-a mai fost prelungita.Nu considera-ti ca sanctiunea a fost executa cu virf si indesat?

Alte discuții în legătură

Probleme recuperare permis in urma comunicarii rezolutiei nup Ionatan Ionatan Am primit NUP intr-un dosar de urmarire penala in urma discutiilor de pe forum de la subiectul: ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat EugenBu EugenBu Buna ziua. La data de 09.11.2009 am fost implicat intr-un accident rutier in care am accidentat foarte usor pe trecerea de pieton un tanar. Imediat l-am ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat dupa nup tontonel tontonel Buna ziua, In urma unui accident rutier mi s-a retinut permisul de conducere. Am primit astazi prin posta rezolutia de NUP de la Parchet. Pana acum am ... (vezi toată discuția)