avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare sambata si duminica

In cazul unui angajat care lucreaza intr- o sambata si o duminica ( suplimentar), trebuie totusi respectate cele 2 zile de repaus intr- o saptamana? Specific ca aceasta este doar o situatie ocazionala, nu este specificat in ROI al angajatorului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 23 Martie 2016
Va trebui sa aiba 2 zile consecutive, libere , in saptamana urmatoare.
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Multumesc pentru raspuns. Dar, daca a avut sa zicem S si Du libere ( weekend normal), poate apoi sa lucreze sapte zile continuu ( L- D), si apoi sa- si ia 2 zile libere in saptamana urmatoare? Adica ma gandesc ca nu se respecta oricum cele 5 zile de munca cu doua obligatoriu de repaus... Multumesc anticipat de raspuns.
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca
.
Acum am vazut si raspunsul dvs.:) Dar, daca lucrul in weekend nu este stabilit prin ROI, ci este doar o munca suplimenatara, se mai aplica aceasta regula? Sau se poate recupera in urmatoarele 60 de zile lucratoare, cf. C. Muncii privitor la orele suplimentare?
Pe de alta parte, daca este munca de weekend, inseamna ca si anterior acestui weekend lucrat ar fi trebuit sa nu depaseasca cele 5 zile consecutive de munca?
Munca in zilele de repaus saptamanal nu poate fi considerata munca suplimentara.

Un salariat poate lucra de luni pana duminica, urmand sa aiba liber luni si marti.

Alte discuții în legătură

Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Plata ore weekend Roberta. Botez Roberta. Botez Bună ziua, As dori sa știu dacă este corect următorul aspect: o persoana lucrează normal 8 ore pe săptămână de luni pana vineri. Dar un weekend ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)