avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata ore weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata ore weekend

Bună ziua,
As dori sa știu dacă este corect următorul aspect: o persoana lucrează normal 8 ore pe săptămână de luni pana vineri. Dar un weekend lucrează 8 ore pe zi și sâmbătă și duminică, iar următorul weekend este libera. Cele 16 ore lucrate în weekend sunt considerate ore suplimentare și se plătesc dublu, dar nu se mai respecta regula celor 48 de ore libere ale angajatului.
Întrebarea mea este dacă se mai plătesc dublu orele de weekend daca sa se ofera în următoarea săptămâna liber 2 zile. Așadar orele de weekend nu ar mai fi suplimentare, dar totuși plătite dublu?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
Roberta. Botez, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 7 Mai 2021
Muncă in week-end nu este muncă suplimentara.

Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare soucadan soucadan Buna ziua, un angajat este chemat la lucru si efectueaza intr-o zi de sambata 4 ore, cate ore libere va primi in urmatoarele 60 de zile?....4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)