avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog frumos sa ma ajutati..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog frumos sa ma ajutati..

Salut.. Am si eu o problema

Aseara am fost prins de catre personalul d paza de la Carrefour k am sustras 2 becuri d masina. Mi-au zis ca va rugam frumos sa veniti cu noi sa va verificam marfa. Ok, ma duc in incaperea respectiva si m-au intrebat daca am furat sau nu ceva, si le-am zis ca da.. MI-au zis ca o sa cheme politia si ca o sa ma duc la sectie(am achitat suma celor 2 becuri si m-au lasat sa plec,dar intre timp au sunat sa trimita un echipaj la Carrefour).

Treaba este k ei au pus un bos fiscal la fisa pe care mi-au facut-o,si eu am plecat acasa fara sa ma mai duc la sectie. In cazul asta, poate sa imi faca dosar penal pentru furt calificat?
Cel mai recent răspuns: Mari20 , utilizator 21:41, 7 August 2009
Va puteti astepta sa fiti chemat la politie daca va fi depusa o plangere impotriva dvs. Nu v-au aplicat nicio amenda acolo? de regula asa se procedeaza si nu se mai depune plangere, insa, nu putem anticipa ce au de gand cei de acolo.
Din moment ce chiar dvs. ati recunoscut fapta si probabil exista pe langa declaratiile celor de la paza si alte probe (inregistrari video)...puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii de furt calificat, care se consuma in momentul sustragerii bunurilor cu intentia de a vi le insusi pe nedrept, fara a avea vreo legatura ca ulterior le-ati platit (doar pentru ca ati fost prins)...erau asa scumpe de nu ati facut asta de la bun inceput? Acum riscati o pedeapsa penala cu toate urmarile ei.
Corect raspunsul colegului anterior. Dar ..nu ne-ai spus cati ani ai user Mari20...Daca ai sub 18 ani nu poate fi vorba de raspundere penala nu dl. avocat Stan ? :)
Scrie ca pe mIRC. Cred ca are pina in 18 ani.
Raspunderea penala este antrenata inca de la varsta de 14 ani. Până la împlinirea vârstei de 14 ani , minorii nu răspund penal. De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, minorii răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui.După împlinirea vârstei de 16 ani, minorii raspund penal intocmai ca si majorii, cu mentiunea ca limitele de pedeapsa se reduc la jumatate.

Alte discuții în legătură

Buna ziua,sora mea a fost prinsă de paza carrefour cu niste ... Ancaionita23 Ancaionita23 Buna ziua,sora mea a fost prinsă de paza Carrefour cu niste produse care nu era achitate,ulterior ea le-a achitat ,dar cei de la paza au chemat Politia care ... (vezi toată discuția)
Furt din carrefour, un sfat va rog utilizatorxxl utilizatorxxl 2 prieteni buni de-ai mei au furat 3 produse din carrefour in valoare de 170 de lei. Desigur nu sunt mandra de aceasta fapta ... i-au chemat in camera... li ... (vezi toată discuția)
Buna seara,in aceasta zi pe la ora 16:00 un prieten de al meu ... Mihai1505 Mihai1505 Buna seara,in aceasta zi pe la ora 16:00 un prieten de al meu a fost prins in magazinuk carrefour cu 2 fonduri de ten in valoare de 160 de lei,el a vrut sa le ... (vezi toată discuția)