avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura pe comision
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura pe comision

Buna ziua ! Vin si eu cu o intrebare si sper sa ma ajutati.Sunt asistentin brokeraj persoana fizica inregistrata la finante.Obligatiile le platesc singura la finante. Am inteles ca din acest an ,2016,conform noului cod fiscal,nu se mai poate face retinere la sursa de catre broker si am depus declaratia pentru venit estimat.problema este ca pana acum lucram cu borderouri ,iar acum brokerul imi spune ca trebuie sa tai factura pe comision.Puteti sa-mi spuneti exact cum trebuie sa fac,deoarece nu am lucrat cufacturier si nici nu stiu ce trebuie sa scriu in el ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:44, 22 Martie 2016
Mai intai sa aveti un centralizator semnat (acel borderou pe care il pastrati la dosarul cu actele contabile) de ambele parti cu politele incheiate in luna respectiva si comisioanele cuvenite, apoi pe baza lui, la inceputul lunii urmatoare completati factura cu valoare comisioanelor cuvenite conform contractului numarul... si va primiti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila asigurari cami6891 cami6891 Buna ziua, Am un SRL care are ca obiect de activitate cod CAEN 6622 si are un contract de comision semnat cu un broker de asigurare. In numele brokerului un ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 danuta munteanu danuta munteanu Buna ziua. Am urmatoarea situatie: O asociatie de proprietar, retine , declara prin declaratia 100 si plateste din Iulie 2009 - Septembrie 2009 - inclusiv, ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto pe firma de la administrator gps gps buna ziua, administratorul unei firme poate sa isi vanda autovehiculul firmei? ce acte trebuie intocmite intre firma si el? si mai departe, la finante ceva ... (vezi toată discuția)