avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cand este sedinta de Ad. Gen. statutara. Invinuitii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cand este sedinta de Ad. Gen. statutara. Invinuitii penal mai pot sta in functiile pentru care sunt cercetati?

Buna seara! Am dat in judecata conducerea asociatiei inca din 2013. Dosarul se afla la parchetul tribunalului de sector, are numar de dosar penal, si se afla in faza de contestatie la actele procurorului conform 339 C.p.p. 1)-Va rog sa-mi spuneti, daca invinuitii sunt inca in functie, ce lege si ce art. i-ar putea obliga sa-si dea demisia avand in vedere ca au dosar penal in cercetare. 2)-Foarte curand urmeaza sedinta de adunare generala reconvocata: ce conditii trebuie sa indeplineasca sedinta ca sa fie statutara, si cum trebuie procedat in caz ca nu este. Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:02, 23 Martie 2016
Adam Grecu a scris:


. Uite maine - poimane auzim ca si-a dat demisia din guvern ministru cutare.

Este o mica mare diferenta ,ministrul poate demisiona deoarece detine o functie publica si este angajat prin incheiere de contract individual de munca,pe cand presedintele de asociatie este numit de catre adunarea generala si poate fi retribuit prin incheierea de contract de mandat
Presedintele de asociatie nu este angajatul asociatiei de proprietari si nu are incheiat contract individual de munca
Or ,codul muncii,referitor la institutia demisiei ,prevede conditii concrete,cand si in ce conditii poate interveni

Doamna, dvs. nu intelegeti ca membrii com. ex. sunt alesi in AG si nu numiti in AG a membrilor? Chiar nu faceti diferenta, ce este asa de greu? Daca ati gresit, lasati-o asa, nu va i-a nimeni capul...

Haidei sa lasam la o parte faza cu demisia, ca si aici o dati in bara - adica dom' ministru poate sa demisioneze pentru ca omu' detine o functie publica si presedintele unei as. prop. nu poate pentru ca, iaca, nu poate - dar cine il tine legat de glie?
Iata, maine se hotaraste sa-si vada de treaba, notifica in scris com. ex. si PA.... Aaaaa, ca va trebui sa convoace AG a membrilor , sa completeze nr. membrilor si sa-si aleaga un nou presedinte - este desigur altceva, insa depinde de situatie. La fel se mai intampla si acolo unde demisioneaza un ministru, nu va faceti probleme... Iaca ce discutam noi acum !!

Noi discutam mai sus de o "demisie de onoare", dar observati ca nu se prea poate. Adica iti trebuie niste calitati, care daca nu le ai, nu avem ce povesti.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)
Chestiuni de "artimetica" gambette gambette Am intalnit raspunsuri la problematica functionarii legale a com. ex.al asoc. de proprietari in care se afirma ca in situatia in care au fost alesi de ex. 7 ... (vezi toată discuția)
Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)