avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum aflu adresa proprietarului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum aflu adresa proprietarului

Am urmaroarea problemă. Apartament cumpărat de cetățean român,domiciliat în localitatea Troidorf,Germania în luna august anul 1997, face procură fratelui în luna septembrie 1997.Acesta din urma locuiește de atunci în apartament și de trei ani nu mai plătește cheltuielele de întreținere. Cum ajung la proprietar deoarece în contractul de vanzare cumpărare cât și în procură nu este trecut decat cetâțean român cu domiciliu în Germania, identificat cu pașaport tip.P nr............emisde Polita Iași.
Menționez că fratele a fost acționat în judecata dar fără rezultat.
Cu stimă.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:21, 24 Martie 2016
Repet. Adresa proprietarului o aveti in actul de proprietate. Si nu cred ca in actul de proprietate "e trecut X-căsătorit", ci scrie acolo un nume, Ionescu, Popescu, Kent, Hans...
Ati intocmit dosarul cu tot tabietul si vi l-a respins intanta pe motiv ca nu cunosteti adresa actuala a proprietarului?
zmihai58 a scris:

Fratele a fost dat in judecată în baza procuri, menționez că în baza acestei procuri

In baza procurii proprietarul nu a putut sa transfere dreptul sau de proprietate
Deci ,fratele prin procura a obtinut dreptul sa locuiasca,sa reprezinte interesele proprietarului dar nu a obtinut calitatea de proprietar asupra imobilului
Asociatia de proprietari in calitate de persoana juridica are dreptul sa solicite la politia iasi serviciul pasapoarte relatii referitor la proprietar
In cererea de chemare in judecata se spune: numitul ...., cu domiciliul necunoscut (plecat in Germania) si se va face, asa cum vi s-a spus deja, citarea prin anunt in ziar.
E bine sa cereti citarea si la apartamentului in cauza, fiindca locatarul stie sigur cum sa il contacteze pe fratele din Germania.
Am avut in imobil o situatie identica
Proprietarul a plecat in Spania,a lasat apartamentul sa fie locuit de catre frate
Fratele a acumulat 5 luni debite ,pentru a caror recuperare a fost actionat proprietarul din Spania in instanta
Fratele s-a prezentat in instanta ,care fara echivoc a respins intampinarea acestuia,motvand ca nu detine calitate procesuala
Instanta de judecata pentru parcurgerea procedurii de citare a proprietarului debitor,a solicitat reclamantei asociatia de proprietari sa publice in cotidian de larga circulatie anunt referitor la faptul ca X este chemat in ziua,ora la judecatoria in calitate de reclamat pentru recuperare sume cu titlu de restanta in proces cu asociatia de proprietari
Asociatia de proprietari a aratat intelegere la cererile fratelui care a solicitat mai multe termene inclusiv pentru incheiere de negociere de plata esalonata-care din culpa sa nu s-a materializat
Asociatia a obtinut hotarare favorabila,a apelat la executor
Deoarece fratele nu a avut resurse financiare ,a fost demarata procedura de executare silita a apartamentului
Fratele in al 12 lea ceas a inteles gravitatea situatiei,posibilitatea pierderii apartamentului si in speranta solutionarii favorabile a solicitat executorului un timp faptic pentru instiintarea proprietarului
Proprietarul nu a putut nici sa se prezinte in tara,nici sa trimita c/v suma dispusa de instanta si in final apartamentul a fost executat silit si adjudecat de catre tert
Intrarea in apartament a adjudecatarului a durat 5-6 luni,executorul fiind obligat sa apeleze si la alte autoritati=politie,jandarmi
Intreaga perioada de proces si executare debitul s-a majorat mult
La interval de 1 an de zile dupa adjudecare apartament a aparut si proprietarul care a actionat asociatia de proprietari in instanta
La randul sau asociatia de proprietari a incercat executarea ex proprietarului pentru recuperare debit+onorariu
In Romania ex proprietarul nu mai detine bunuri in evidenta,in Spania are,dar este procedura complexa de executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante mari la intretinere - ce poate face asociatia de proprietari automobilistul automobilistul Buna seara, la scurta vreme dupa ce am achizitionat un apartament am avut bucuria sa constat ca lucrurile nu stau taman bine cu administrarea blocului in care ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)
Cum se recupereaza o locuinta pierduta BogdanPL BogdanPL Va salut! In anul 2002 eu si mama am fost evacuati din apartamentul lui mama din cauza banilor la intretinere ea avand pensie mica la vremea respectiva iar ... (vezi toată discuția)