avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Proiect de Lege privind concediul şi indemnizaţia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Proiect de Lege privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

Pe data de 8 martie 2016, au vuit stirile cum ca dispare pragul pentru indemnizatie, iar concediul de crestere copil va fi de 2 ani. Insa cand trebuia sa fie votat final de camera deputatilor, in 16 martie 2016, surpriza, a iesit de pe ordinea de zi (din cauza ca raportul dat de Comisia de munca, necesar pentru votul final, nu a fost publicat din ce am citit, dar nu stiu daca asta chiar e motivul).
Incerc sa imi dau seama cand / daca va fi reintrodusa aceasta propunere de lege in ordinea de zi. Are cineva idee?
Oare care e codul propunerii de lege, ca sa incerc sa o urmaresc. Banuiesc ca e PL-x nr. 569/2015 dar nu sunt prea sigura.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 22 Martie 2016
Proiectul de lege adoptat de Comisia de Munca a Camerei Deputatilor prevede eliminarea pragului pentru cuantumul indemnizatiei pentru CCC. Insa pana la votul final mai este ceva timp de asteptat.

Art.2 alin.2 prevede , in forma adoptata de Comisie, ca : Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minimbrut pe tara garantat in plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari la indemnizatie crestere copil pazvanti pazvanti Buna ziua, Avand un copil de cateva luni urmaresc modificarea referitoare la indemnizatia de crestere acopilului. Mai exact, ceea ce este prezentat in acest ... (vezi toată discuția)
Ccc - eliminare plafon 3400 ron abc82 abc82 Buna ziua, momentan ma aflu in concediul de maternitate [126 zile] care se va termina pe data de 12.06.2016, urmand a intra in CCC de la acea data. Daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-schimbari adriana12_12 adriana12_12 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca noul proiect de lege privind indemnizatia crestere copil se aplica si pentru mamele in concediu dar cu optiunea fara ... (vezi toată discuția)