avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii PFA

Buna ziua. Sunt angajata cu contract si mi se platesc toate contributiile. In 31 decembrie 2015 am deschis un PFA, incepand acvitatea in ianuarie 2016.
Pentru 2016 am declarat un venit brut de 3.000 lei, cheltuieli - 2.000 lei, adica un venit net de 1.000 lei.
Ce contributii platesc? Stiu de impozit 16% si contributie 5,5%. Trebuie sa platesc si 10% la pensie?
Aceste sume le pot trece in registrul de incasari si plati la capitolul cheltuieli?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:40, 22 Martie 2016
La venitul net declarat pentru anul 2016,de 1000 le,nu trebuie platit CAS 10,5%sau 26,3%..Sumele platite se trec in totalitate in RJIP, la plati in numerar sau prin contul bancar deschis pe CUI PFA,deductibile fiscal fiind doar CAS si CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Plafon pensii pfa Silvana Dobos Silvana Dobos Buna ziua, Am o intrebare mai specifica, puteti sa ma informati daca in 2016 un PFA care era in acelasi timp si angajat era obligatoriu inclus la cota de ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa, mod de calcul contributii Geo_2008 Geo_2008 Buna seara, stiu ca s-a scris mult pe aceasta tema dar e ceva ce eu tot nu inteleg. de aceea va rog foarte mult sa-mi spuneti ce obligatii declarative are ... (vezi toată discuția)