Sunt casatorita de mai mult de un an cu un cetean egiptean. Casatoria a fost facuta in Egipt si transcrisa apoi in Romania. Sotul a locuit in Romania cu mine aproximativ un an. Acum este in Egipt si eu in Romania si eu vreau sa divortez. Vreau sa stiu daca este posibil sa divortez fara sa ma duc in Egipt, inclusiv in cazul in care el nu mai vrea sa revina in Romania. Multumesc.
Buna Corina, am urmarit subiectul tau si pot sa-ti dau in raspuns in ceeace ma priveste . Am divortat si eu tot intr-o tara musulmana si nu m-am prezentat la nici una din infatisarile de divort nici eu nici sotul am facut amandoi imputernicire la avocati si un protocol semanat de amndoi ( semnaturi in original nu copie xerox sau fax) si divortul s-a pronuntat la prima infatisare doar prin intermediul avocatilor. acum pentru tine ramane o singura problema cum sa-ti angajezi un avocat din egipt:) daca nu vrei sa mergi nici macar o data pana acolo poate gasesti vreo solutie la vreun consulat BAFTA!
Multumesc pentru raspunsuri. In mare am cam inteles. Deocamdata el nu vrea oricum sa divorteze. Sper sa inteleaga in curand ca e singura solutie rezonabila. Altfel banuiesc ca va trebui sa incep divortul singura aici si va dura f mult. :(
Nu este chiar asa de usor sa divortati in tara, intrucat sunt aplicabile prevederile Legii nr.105/1992 (pe care colegii mei uita s-o mai invoce in conditiile existei unui element de extraneitate in cazul unui litigiu ;)).
Sa divortezi in tara nu te sfatuiesc dat fiind ca el o sa fie absent la acest prces apoi dupa cum spui ca nu este deacord cu divortul, asta ar imoplica sa aduci o garamad de argumente si un sac de martori totul dureaza si este complicat. Eu zic sa mai astepti si sa faceti un divort de comun acord cu un protocol prin care sa fiti de acord cu tot ce implica partaj si cheltuieli de judecata si daca dai o procura la un avocat de acolo nici nu trebuie sa te prezinti la proces e de ajuns sa se prezinte le si din partea ta avocatul o sa aduca cel putin 2 martori( in cazul meu s-a ocupat avocatul de tot in 15 zile am fost divortati) Acum insa incepe chinul si cred ca o sa ai nevoie si de asta TRANSCRIERE HOTARARE DE DIVORT care inca nu am reusit s-o obtin am pierdut deja o luna la INEP o sa vedem cu exequatur o sa te anunt. BAFTA
Multumesc pt sfaturi. O sa mai astept putin, poate o sa inteleaga si el ca singura solutie e divortul. Si o sa incerc sa ma mai duc acolo o data daca e asa important..