avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare cladire mixta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare cladire mixta

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme:
Un proprietar are o intreprindere individuala cu obiect de activitate ”servicii turistice”.Isi desfasoara activitatea in cladirea care a avut destinatia de locuinta pe care dupa autorizare a transformat-o in pensiune turistica.
Inainte de aparitia ultimelor modificari ale codului fiscal i-am solicitat sa delimiteze spatiul pe care-l foloseste ptr.locuinta pe care urma sa o impozitam ca si cladire rezidentiala,iar pentru restul spatiului utilizat pentru pensiune i-am solicitat o evaluare cu un expert ANEVAR pentru a-i putea impozita spatiul destinat pensiunii cu 0,2%.
Deoarece cheltuielile cu utilitatile nu sunt inregistrate in sarcina persoanei care desfasoara activitatea economica detinatorul cladirii ne solicita sa impozitam toata cladirea ca si cladire rezidentiala.Este corect??

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Impozitare 2016 - cladire destinatie mixta: apartament, proprietar pf si sediu pj dona77 dona77 Buna ziua, referitor la caldiri cu destinatie mixta, daca in certificatul constatator al societatii (sediul = o camera intr-un apartament, in baza unui ... (vezi toată discuția)