avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt disperat....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt disperat....

cu 3 zile in uram am fost prins de catre politie circuland cu numere rosii expirate. mi-au facut dosar penal. a trecut cineva printro situatie asemanatoare? ce mi se poate intampla? ce pot face? voi ma
Cel mai recent răspuns: Claudiu Daniel , utilizator 14:11, 10 August 2009
Claudiu Daniel a scris:

Stiu ca dvs vorbiti cu legea in mana, dar cazuri asemanatoare ati mai intalnit? ce au patit respectivii? ca am inteles ca poti sa scapi si cu amenda penala, sau chiar administrativa. :(

Nimeni nu poate aprecia raspunsul asteptat.Instanta va hotara gravitatea si o va incadra intre sau catre una din limitele sanctiunii/pedepsei.Fiecare alt caz, are particularitatea lui si nu exista "reteta" universal-aplicabila.
Ex.: Una e sa fi fost in drum spre politie pentru solicitare prelungire/inmatriculare, in ziua imediat urmatoare, si alta daca erati la o luna de la expirare!
are vreo relevanta faptul ca nu am, stiut de numerele expirate? masina nefiind a mea, fiind a unui prieten.... sau se va spune ca eu, soferul am fost atat de prost incat prprietarul ma aburit si am muitat sa verific actele.....
Aceste lucruri trebuia sa le faceti cunoscute politiei atunci cand ati fost oprit.Posibil sa fi avut o alta finalitate .
am dat o declaratie unde am mentionat acest lucru. cand le-am spus si verbal despre treaba asta(inainte de declaratie) mi-au raspuns k era de datoria mea sa ma uit peste acte, ce vina au ei daca eu sunt neatent...#-o#-o
Nefiind masina dvs aveti o sansa in plus sa scapati cu o amenda administrativa . Pe politisti nu ii intereseaza fiindca ei au in fisa postului obligatia sa constate infractiuni . Si la bilantul anual se marcheaza cu o infractiune in plus constatata!:D
Alta data sa deschideti ochii mari ca altfel deschideti buzunarul!
B-)

Alte discuții în legătură

Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac. ? ma ajuta cineva... Alexandru Vreme Alexandru Vreme Astazi la un punct de frontiera. Am trecut cu o masina cu placute rosii exipirate fara sa stiu. Politia de frontiera. Mea spus ca e dostar penal. Si meau luat ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere expirate, doua abateri! va rog ajutati-ma cu un sfat Robertrobi Robertrobi Buna seara. As avea o intrebare , In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut ... (vezi toată discuția)