avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acordare angajatelor cadou 8 martie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acordare angajatelor cadou 8 martie

s-a dat cu ocazia zilei de 8 martie angajatelor cate un pulover(suntem firma de productie textile-pulovere)....cu ce document tb sa scad puloverele din gestiune? se colecteaza tva????
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 11:40, 29 Martie 2016
Desi, s-ar putea considera si avantaje in natura, si se asimileaza salariului, platind impozit si contributii, insa coroborand articolele din Codul Fiscal aceste cadouri s-ar incadra la cheltuieli sociale, adica sunt neimpozabile si nu se platesc contributii pana la limita de 150 lei/persoana. Ce depaseste devine avantaj in natura si se include la salariu cu taxele aferente.
Fiind un cadou din productie proprie (pentru care s-a dedus TVA-ul la achizitia materialelor) se colecteaza TVA, prin emiterea unei autofacturi avand inregistrare 635 = 4427.
Desemenea este cheltuiala deductibila pentru firma in limita de 5% din cheltuiala fondului de salariu.
Pentru scaderea din gestiune, consider ca este necesar bon de consum, avand inregistrarea 6458 = 371

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere din gestiune cadou 8 martie lenuivan lenuivan s-a dat cu ocazia zilei de 8 martie angajatelor cate un pulover(suntem firma de productie textile-pulovere)....cu ce document tb sa scad puloverele din ... (vezi toată discuția)
Minus inventar marfa marcelaL marcelaL buna, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o monografie contabila in ce priveste minusul la inventar marfa cu amanuntul.Minusul nu este imputabil. eu ... (vezi toată discuția)
Problema colectare tva lipsuri inventar neimputabile mihaelah mihaelah Stimati domni, Prin bunavointa dumneavoastra permiteti-mi sa va solicit consilierea in rezolvarea urmatorului caz: Periodic societatea noastra efectueaza ... (vezi toată discuția)