avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contraexpertiza grafologica/grafica pentru un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contraexpertiza grafologica/grafica pentru un testament, proceduri suplimentare verificare semnatura

Buna ziua,

Am un frate care sa stins din viata anul trecut .. Sotia lui cu un an inainte, nu au avut copii si mereu a zis ca el lasa tot ce are la toata lumea nu vrea sa imparta la nimeni nimic, dupa deces am facut toate onorurile, un domn A din Sua (fratele sotiei raposatului) ne-a sunat sa ne spuna condoleante, sa facem noi tot pentru ca el nu poate sa ajunga etc.. (nu ca am fi vrut vreun sprijin).
Am depus actele la notar si dupa 5-6 luni apare A din SUA ca el are testament, ne-a dat odata in judecata pe baza testamentului cu motivul ca noi am gasit testamentul in casa si l-am ars, ii s-a respins cererea si dupa alte 2 luni ne-a dat iar in judecata si brusc a avut si testament in original..
Testamentul arata ca fratele decedat ar fi semnat acel testament pe la 40 ani.. Insa semnatura este vizibil diferita..
Am facut o expertiza grafica/grafologica in tm si a iesit ca e semnatura lui chiar daca 3 avocati si 2 notari au zis ca mai mult ca si sigur nu e semnatura lui, probabil cum se intampla in Ro sunt multi oameni influenti .. Sper ca nu si la acest nivel.. Si am decis sa facem contraexpertiza.. Am putea cere si datarea colii de hartie pe care sa scris testamentul original? sa se vada daca 100% e din anul ala? Sau ce am putea cere ? care ar fi valoarea contraexpertizei? As vrea sa imi spuneti ce am putea face..
Ar trebui sa va sfatuiti cu avocatul angajat in cauza iar in cazul in care nu aveti este indicat sa va angajati de urgenta.Incercati sa va angajati si un expert parte specializat in domeniul respectiv pt a va sfatui ce obiective sa splicitati in realizarea expertizei sau pt a va redacta obiectiuni atunci cand va fi cazul.
E important sa aveti avocat si vedeti de la acestaa ce solutii ar fi. Mie imi pare improbabila expertizarea hartiei. In privinta expertizei gafoscopice, nu cunosc daca ati facut asta intr-un proces civil sau penal, eu as fi recomandat poate penalul pentru acuratete. Nu stim daca ati avut expert parte, era deosebit de necesar, aceste expertize avand un grad mare de subiectivism.
Ca 3 avocati si 2 notari au spus asta e irelevant, nu au caderea si calificarea sa spuna asa ceva.
Avocat avem, insa nu prea imi pare stapan pe cea ce face.. deci sa cerem expertiza penala, expert parte insemnand?
Expertul parte este un expert ales de dvs care va consiliaza cu privire la expertiza realizata de expertul desemnat de instanta,in expertizele de acest gen avocatul nu are cum sa cunoasca toate aspectele, ce obiective puteti solicita ,ce obiectiuni puteti formula in cazul in care nu sunteti multumit de concluziile expertizei realizate in cauza etc.
Pana in momentul de fata nu am auzit de expert parte, unde as putea sa contactez unul si cam care ar fi costul?

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafica in dosarul penal gaby83 gaby83 Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece ma aflu intr-o situatie fara iesire, sint disperata. Intr-un dosar penal din anul 2011 procurorul mi-a incuviintat in ... (vezi toată discuția)