avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rovineta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rovineta

buna ziua am vandut masina in alta localitate iar in drum spre casa noul proprietar a fost filmat pentru ca nu avea rovineta iar dupa cateva luni amenda a venit pe numele meu deoarece la momentul filmari eu apaream ca proprietar desi aveam contravt de vanzare cumparare cu noul proprietar.am facut contestatie la judecatorie iar acum imi cere sa depun la dodar DOVADA INREGISTRARI CONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE LA AUTORITATILE COMPETENTE. stie cineva unde trebuie sa ma adresez pentru a inregistra contractul .sau cine sunt autoritatile competente sa imi dea dovada ......va multumesc anticipat''''
Cel mai recent răspuns: xp-kry , utilizator 19:28, 25 Martie 2016
CNADNR precizeaza ca ,in cazul tranzactionarii vehiculelor,vanzatorii pot comunica autoritatii copie a documentului de tranzactionare
In cazul dv nu va ajuta
Era obligatia cumparatorului ca in situatia in care cunostea traseul pe care urmeaza sa il parcurga,sa achizitioneze rovinieta
"Acest lucru se datoreaza faptului ca in urma vanzarii vehiculului noul proprietar nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului in termenul prevazut de legislatia in vigoare (Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu modificarile si completarile ulterioare). Din acest motiv, in evidentele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, dumneavoastra figurati in continuare ca si detinator al vehiculului, iar in cazul utilizatorilor romani (persoanele fizice sau juridice inscrise in certificatul de inmatriculare, care au in proprietate sau care, dupa caz, pot folosi in baza unui drept legal vehicule inmatriculate in România) responsabilitatea achitarii rovinietei revine in exclusivitatea acestora.
CNADNR nu are niciun drept in aplicarea sanctiunilor altor persoane, decat celor inscrise in certificatul de inmatriculare ca detinatori sau ca utilizatori in baza unui drept legal.
In aceasta situatie, puteti formula o contestatia la procesul verbal emis, in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, la judecatoria in a carei circumscriptie domiciliati sau isi are sediul firma dumneavoastra.
Totodata, va puteti adresa serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, in a carui raza de competenta a fost inmatriculat vehiculul, in vederea depunerii unei notificari cu privire la instrainarea vehiculului . Notificarea trebuie sa fie insotita de copii de pe documentele justificative (contract de vanzare-cumparare, certificat de radiere fiscala pentru vehiculul in cauza)"

sursa:[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere plangere contraventionala rovinieta previas previas Societatea a primit o amenda pentru lipsa rovinietei in anul 2011 .A facut plangere contraventionala ,intrucat autovehiculul a fost vandut cu factura in anul ... (vezi toată discuția)
Vanzare masini Andrei 10 Andrei 10 Am cumparat o masina de la cineva si am vanduto mai departe si avenit o amenda de rovineta dupa 5 luni ce se poate face mai departe? La cine am vandut masina ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta dupa aproape 2 ani! o platesc? mrt mrt Buna ziua. Am cumparat o masina in august 2011 si azi 23.09.2013 m a sunat fostul proprietar ca i a venit o amenda de rovigneta din ianuarie 2012 si ca trebuie ... (vezi toată discuția)