avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Relatia cu banca prin proces verbal
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Relatia cu banca prin proces verbal

buna ziua,as dori sa stiu daca un proces verbal al adunarii generale de alegere a consiliului director- presedinte,vicepresedinte, legalizat prin notariat ,este valabil in relatia cu banca in care asociatia are un cont bancar. Mentionez ca ,dreptul de semnatura in banca este a unei alte persoane. In urma adunarii generale s-a stabilit o alta persoana pentru contul bancar si actele asociatiei. Toate actele au fost depuse la tribunal . Procesul verbal a fost legalizat prin notariat si are atasate semnaturile membrilor din asociatie.
Cel mai recent răspuns: carmenmol , utilizator 15:47, 8 Aprilie 2016
oare dureaza mult ??? e posibil ca cea care are drept de semnatura sa lase contul gol!!!!
La unele judecatorii toata procedura de la A la Z de modificare acte constitutive dureaza 1-2 sapamani, la atele mai mult, nu exita practica unitara... Cat despre chestiunea de fond, variaza foarte mult de la o banca la alta, si uneori in cadrul aceleiasi banci de la o luna la alta si de la o agentie la alta... Unele accepta PV atestat avocatial si inainte de operarea in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, alte banci ignora orice act modificator cat timp nu se vine cu hotararea judecatoreasca aferenta....
Va multumesc ! Va doresc zile senine si sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie predata verbal Ana 03 Ana 03 Buna seara, La un liceu din Iasi a fost infiintata o asociatie a parintilor prin 2019 de catre niste persoane denumite \"membri fondatori\" si care au predat ... (vezi toată discuția)
Schimbare specimen semnatura presedinte asoc.proprietari dan61 dan61 De cand sunt administrator am schimbat doi presedinti,cu primul am fost la banca si pe baza procesului verbal al adunarii gen.s-a intocmit un pr.verbal de ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de parinti moni2877 moni2877 Cum poate iesi din asociatia de parinti a gradinitei PRESEDINTELE? (vezi toată discuția)