avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare apartament ipotecat

Am achizitionat un apartament in cluj de la o firma printrun antecontract ,am platit ratele stipulate in antecontract la termen urmand ca suma de 800 de euro sa le achit la intabularea apartamentului ,cand m am prezentat la aceasta firma sa intabulam apartamentul am aflat cu stupoare ca aceasta are probleme apartamentul si terenul aferent fiind ipotecat la o banca din cluj ea avand datorii la aceasta banca de 5,000 000 de euro,aceasta banca precum si alti creditori printre care si noi am cerut in istanta intrarea firmei in insolventa ,dar instanta a respins cererea noastra ,Mentionez ca m am mutat in apartament de 1 an ,necazul meu fiind intabularea apartamentului cu pricina .Va rog sa mi spuneti ce pot sa fac sa mi intabulez acest apartament
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 16:28, 1 Martie 2010
Din cate am inteles, ati incheiat o promisiune de vanzare-cumparare si nu un contract de vanzare-cumparare, in consecinta nu puteti intabula imobilul...dar puteti pentru conservarea drepturilor din antecontract, de exemplu, sa notati promisiunea de vanzare-cumparare la BCF.

O sa aveti probleme cu promitentul-vanzator.

Este indicat sa mergeti cu inscrisurile pe care le detineti la un specialist in domeniu, ca sa va explice in mod concret, raportat la continutul antecontractului de vanzare-cumparare, daca puteti, sau nu, sa obtineti mai intai, titlul de proprietate pentru imobilul aflat in discutie- incheierea unui act de vanzare-cumparare-

Intabularea...este, cred, ultimul lucru care ar trebui sa va framante in acest moment.
Puteti formula o actiune in instanta de constatare a dobandiri dreptului de proprietate asupra apartamentului, iar in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile puteti intabula dreptul de proprietate asupra apartamentului.

Actiunea in constatare se formuleaza in baza antcontractului/promisiunii devanzare-cumparare, dvs urmand a dovedi plata pretului si refuzul vanzatorului de a va transmite proprietatea, instanta urmand a pronunta o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.
Asa este, puteti formula o actiune in constatarea dreptului de proprietate (cereti sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic)!
Dar, dvs. aveti o pb. cu ipoteca bancii asupra imobilului. Probabil ca este vorba despre un ap. intr-un bloc. Promitentul vanzator a luat credit de la banca pentru a construi blocul si a ipotecat atat terenul cat si blocul(constructia viitoare).
Situatia nu este tocmai simpla.
Cand ati incheiat antecontractul, dvs. stiati ca banca are ipoteca asupra imobilului.
Pentru ca promitentul vanzator sa poata incheia cvc cu dvs trebuie sa primeasca acceptul bancii. Banca ar trebui sa scoata de sub ipoteca acest ap. pe care dvs. l-ati achitat...
Mergeti la banca si vedeti care este situatia financiara a promitentului vanzator...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca ilegala? Novaleony Novaleony Buna ziua Sunt un cumparator cu antecontract al unui imobil din Baciu jud. Cluj,am o intrebare pentru un avocat sigur de ceea ce stie. Se poate pune ipoteca ... (vezi toată discuția)
Cesiune de (ante)contract sau novatie? sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)
Tzeapa? av.T.M. av.T.M. Am nevoie de un raspuns corect, profesionist si realist. Va multumesc. Am cumparat un ap. intr-un bloc nou si nu l-am notat in CF. Acelasi ap. a fost ... (vezi toată discuția)