avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Povestea din tren. FURT de GAZE SI CURENT sport ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Povestea din tren. FURT de GAZE SI CURENT sport national.

L-a bloc se poate consuma gaz de 14 lei intr-o luna, pe timp de iarna cu propria centrala pe gaz in apartament de 3 camere. Asa se lauda vecinul meu de scaun din trenul Craiova Bucuresti. Ba a scos si factura vazand ca interlocutorul sau fost coleg de scoala, nu aproba afirmand ca el plateste la gaz 450 lei/luna.
Toti prieteni mei asa platesc zice el. Si nu iti este frica –zice colegul? Nu zice el , pentru ca nu furam de uni singuri asa fara sa ne asiguram.
Pai cum faci? Zice colegul? Sunt mereu uimit cand te vad cu o alta masina din asta cocosata cum le zici tu, si mereu le schimbi. Acum ai una la zero km si este pe putin 18mii de euro, iar tu si sotia ta nu ati muncit , nu aveti servici…
Cum nu? Zice el? Ca doar asa fac bani, muncesc….., crezi ca este usor…, mai sunt si riscuri……, dar daca nu esti doar pentru tine, adica sa dai mai mult decat bagi in buzunar.. treaba merge… am 12 ani…..
Bine te cred pentru ca, iata am trei vecuni la tara de unde sunt eu, care stau acasa 15 - 20 ani, de cand au venit de la oras. Toti tin cate un bec aprins zi si noapte. Nu cumpara lemne pentru iarna, dar nu se vaita de frig, nu racesc este totul OK. Platesc la curent de fiecare data in jur de 16 – 17 lei. Au vandut si pamanturile mostenite si sunt la acel social. In comuna ar fi cu totii cam 250. Marea masa de manevra la alegeri. Impozite nu platesc ca, nu au venituri. Nu muncesc. Dar unde mergi acum?
A, am o treaba serioasa la Bucuresti, zice si se ridica de pe scaun si trase pe fostul coleg de maneca afara din compartiment inchizand usa si asigurandu-se ca nu mai est si a treia persoana .
Pana la Bucuresti au stat si discut pe hol.

Asemenea exemple sunt in toata tara.

Cum intocmesti o asemenea sesizare? Pentru cazurile asemanatoare, de langa tine?

Unde sesizezi asemenea fapte? pe care multi le stim si acceptam nejustificat?

Cei de la gaze si curent care citesc contoarele, stiu précis unde se fura. De ce nu se face nimic? Fura impreuna?
Se implica autoritatile daca sunt sesizate?
Paguba este tot mai mare in buzunarul nostru dar stam toti pasivi.
Ca tot ne lauda televiziunile noastre democratia americana, va spun documentat ca, acolo exista lege, care recompenseaza cu 15 - 30 % din suma recuperata de fisc, pe cel care aduce probe certe autoritatilor fiscale despre fraude financiare.
La noi in mod tacit si nejustificat sunt recompensati doar milionari hoti cu100% din ce au furat. Asta da justitie.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
Hauti, utilizator
Cel mai recent răspuns: zatara76 , utilizator 15:51, 29 Martie 2016
...pai trebuia sa intrati in vb cu ei...chipurile sa va invete...trageati cu ochiul la factura...îi înregistrati...si faceati o sesizare...asa din spirit cetatenesc...dar de fapt va-ti dat singur niste raspunsuri...sunt multi oameni asistati care traiesc pe picior mare...este un lant al slabiciunilor care pleaca de la EDUCATIE...oamenii de stiinta au emis ipoteza ca Dzeu nu a facut lumea in 6 zile....cei care au scris asta au facut-o pe intelesul PROSTIMII, care sunt multi si odihniti iar desteptii mor de foame,sau se consuma degeaba..cu respect...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la repartitoare de caldura Ionut_Adrian Ionut_Adrian Buna ziua locuiesc intr-un bloc de garsoniere din bucuresti , as dori sa renunt la repartitoarele de caldura pentru ca in blocul meu sunt intre cei cativa ... (vezi toată discuția)
Debransare urgenta... flory2v flory2v Buna ziua. As avea si eu niste intrebari legate de debransare. As vrea sa ma debransez de la agentul termic (apartament cu 3 camere), dar am o datorie la ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa castig proces cu asociatia de proprietari? cozmin30 cozmin30 BUNA ZIUA As dori si eu o parere daca se poate la urmatoarea problema \" locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje , la un apartament la etaju 10. Intretinerea ... (vezi toată discuția)