avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Oile si vacile vecinului intra in curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Oile si vacile vecinului intra in curtea mea

Buna ! Am o problema cu vecinul....are o stana, nu departe de curtea mea ingradita, teren intravilan in marginea orasului, problema este ca din 2013, vacile tot timpul distrug o parte din gardul instalat de mine (ciobanii angajati de dansul, nu prea au grija, unde umbla toata turma). Din lipsa de bani nu am reusit sa refac ca lumea, acuma intra toti animalii de al lui (40 de oi, 5-6 capre, 8-10 vaci) si sparg oglinda masinii, mananca copacii, lasa mizerie, etc. Tot dupa astea el este suparat pe mine ca sa refac gardul ..mai tipa la mine cand scot vacii din curte....ce sanse am ? Pot sa oblig in instanta sa-mi faca el gardul ? Daca intra iarasi in curtea mea, fara sa chem politia pot sa fac ceva ? Am o multime de fotografii cu vacile lui in curtea mea, am martori....si vecinile mele sunt suparati ca distrug si gardurile lor.
Cel mai recent răspuns: Dodooo , utilizator 21:27, 1 August 2023
Puteti formula actiune in instanta in raspundere civila ptr.prejudiciul cauzat de animale.(Art.1375 NCC)
Multumesc foarte foarte frumos............Nu gaseam acest articol
Bună mi a fost distrusa o livada de nuci intotalitate de un fermier cu vacile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taierea nucului pe propietate privata kica kica am avut surpriza sa primesc un telefon de la un vecin , care si-a constuit casa in mod fraudulos incepind cu zona de granita, ca trebuie sa tund nucul pentru ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Am o casa mica la tara cu gradina mare spre padure, gradina fiind inconjurata de boschete si copaci, marea parte a gardului vechi fiind cazut. Nu ... (vezi toată discuția)
Construcție gard între vecini celina.citea celina.citea Pot obliga vecinul să-si construiască gard pentru că îmi intră animale în grădină și curte și îmi distrug straturi și își fac nevoile pe unde ... (vezi toată discuția)