avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor

Salut!
In cazul in care am contribuit la o carte cu o serie de texte scrise de mine, dar nu pot fi trecut ca si co-autor la acea carte, cum pot obtine drepturile de autor?
Se pot obtine venituri din vanzarea acelei carti?
Ar fi trebuit sa semnez un contract, ceva?
Ce drepturi/obligatii am in acest caz?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:39, 3 Aprilie 2016
Drepturile de autor le aveti daca nu le-ati cedat prin contract sau alt mod de a va intelege cu autorul principal al cartii respective. Cumva va trebui sa dovediti ca sunteti autorul, ca altfel oricine poate spune ca a fost coautor la textele lui Cartarescu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor deealexx deealexx Buna ziua! Am colaborat cu o editura pentru realizarea de ilustratii pt cartile de copii. Au avut termen de 30 zile sa`mi vireze plata in cont. Vineri a fost ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru traducatori Laura Ciobeica Laura Ciobeica Am incercat să găsesc în forum subiectul care să-mi ofere eventuale răspunsuri la o situaţie nouă pentru mine: [i]Drepturile de autor ale ... (vezi toată discuția)
Care lege vorbeste despre prescrierea obligatiilor dintr-un contract pt drepturi de autor Pulbere-de-stele Pulbere-de-stele Intre anii 2006-2008 am facut doua traduceri de carte pentru o editura, pe contracte de drepturi de autor. Nu am fost platita conform obligatiilor ... (vezi toată discuția)