avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Scrisoarea de Garantie - art. 2321 NCC
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Scrisoarea de Garantie - art. 2321 NCC

Buna ziua,

Stie cineva daca art. 2321 NCC face referire strict la Scrisoarea de Garantie bancara sau se poate extinde si la Scrisoarea de Garantie emisa de o societate de asigurari? Ce stiti din experienta si din practica instantelor?
Buna ziua,

Polita de asigurare de garantie este un contract bilateral, cu clauze contractuale (acordul de vointa).

Politele de asigurare de garantii sunt de mai multe tipuri, iar modul de executare a garantiei este convenit la inceputul incheierii politei de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicabilitate uzante icc garantii autonome voichita voichita Buna ziua. Mă confrunt cu problema lipsei de reglementare a poliţelor de asigurare de garanţii, cu excepţia dispoziţiile art. 2321 NCC- care sunt în mod ... (vezi toată discuția)
Faliment firma de asigurari Cristina321 Cristina321 Buna ziua! Avem un contract de prestari servicii care se afla in derulare pt urmatorii 3 ani, pentru care avem incheiata o Polita de asigurare de garantii ... (vezi toată discuția)
Scrisoare bancara de buna executie ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Scrisoare bancara de garantie de buna executie cand se solicita de catre autoritatea contractanta: la deschiderea ofertelor pentru licitatie sau ... (vezi toată discuția)