avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna dimineata
Va rog sa imi spuneti daca angajatorul actual ma poate concedia in cazul in care cu 3 ani in urma am fost condamnat cu suspendare2,6 ani.In momentul condamnari lucram in aceeasi firma dar nu am anuntat conducerea de incident.Au aflat acum dupa 3 ani si doresc sa stiu daca ma pot concedia .
Multumesc anticipat,
Marian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 31 Martie 2016
Art. 61 din codul muncii prevede situatiile in care angajatorul poate sa dispuna concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului.
Situatia descrisa de D-voastra nu face parte dintre respectivele situatii, deci, dupa parerea mea angajatorul nu are temei legal pentru a va concedia.
Deja este tardiva o astfel de concediere disciplinara.

art.251 alin.1 C.mun. : Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Art.61 lit.a C.mun. enumereaza in general situatiile , insa cel care le expliciteaza este Reg.Intern.

O condamnare cu sau fara executare poate constitui abatere grava care duce la sanctionarea disciplinara a salariatului.
Multumesc frumos pt raspuns.Firma la care lucrez nu a fost implicata in fapta savirsita de mine. Simbata am fost chemat de conducere pt a da explicatii si doream sa stiu cum stau vizavi de aceasta problema .
Am inteles din cele spuse de dvs.ca nu pot fii concediat ci doar sanctionat.Sper ca am inteles bine.
Multumesc anticipat,
Marian
Multumesc frumos.
Cu respect,
Marian
Nu puteti fi nici sanctionat.

Alte discuții în legătură

Angajatul nu vrea sa semneze abaterea disciplinara brazvan brazvan Buna ziua, Cum se procedeaza in momentul cand angajatul nu vrea sa semneze hartia prin care i se aduce la cunostinta abaterea disciplinara? Se trimite acasa ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un angajat care este jignit de către șef? Îl poate da în judecată? Daliborka Daliborka Buna ziua, in cazul in care un agajat (sef) adreseaza jigniri unui alt angajat .Cum se poate proceda?acest angajat poate fi dat in judecata ? (vezi toată discuția)
Buna ziua!!!! va supun atentiei urmatoarea speta: doi salariati ... Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!!! Va supun atentiei urmatoarea speta: Doi salariati ai societatii noastre, in timpul programului de lucru se deplaseaza, in interes de serviciu, ... (vezi toată discuția)