avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna dimineata
Va rog sa imi spuneti daca angajatorul actual ma poate concedia in cazul in care cu 3 ani in urma am fost condamnat cu suspendare2,6 ani.In momentul condamnari lucram in aceeasi firma dar nu am anuntat conducerea de incident.Au aflat acum dupa 3 ani si doresc sa stiu daca ma pot concedia .
Multumesc anticipat,
Marian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 31 Martie 2016
freeelis a scris:

O condamnare cu sau fara executare poate constitui abatere grava care duce la sanctionarea disciplinara a salariatului.

Tinand cont ca legea prevede ca definitie a abaterii disciplinare ca este "o fapta in legatura cu munca" cum ar putea fi (de exemplu) o condamnare pentru conducere fara permis in legatura cu munca , daca eu sunt sculer-matriter ?
Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare. Obligaţia de a respecta normele de comportare se deduce, pe de o parte, din ansamblul dispoziţiilor legale, iar pe de altă parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacră principiul egalităţii de tratament, precum şi din dispoziţiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnităţii şi conştiinţei salariatului. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 665) .

De asemenea, chiar daca dispozitiile art. 247 din Codul muncii nu fac referire la normele de comportament atunci cand definesc abaterea disciplinara, nimic nu se opune ca prin regulamentul intern sa se reglementeze obligatia de a se respecta normele de comportament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatul nu vrea sa semneze abaterea disciplinara brazvan brazvan Buna ziua, Cum se procedeaza in momentul cand angajatul nu vrea sa semneze hartia prin care i se aduce la cunostinta abaterea disciplinara? Se trimite acasa ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un angajat care este jignit de către șef? Îl poate da în judecată? Daliborka Daliborka Buna ziua, in cazul in care un agajat (sef) adreseaza jigniri unui alt angajat .Cum se poate proceda?acest angajat poate fi dat in judecata ? (vezi toată discuția)
Buna ziua!!!! va supun atentiei urmatoarea speta: doi salariati ... Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!!! Va supun atentiei urmatoarea speta: Doi salariati ai societatii noastre, in timpul programului de lucru se deplaseaza, in interes de serviciu, ... (vezi toată discuția)