avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere fara preaviz

Buna ziua.
Sunt angajata firmei de curatenie ISS FACILITY SERVICES SRL cu punctul de lucru la Raiffeisen bank(cu part time 2 ore) In urma rezilierii contactului dintre ISS.. si RAIFFEISEN ,firma Iss mi-a trimis o cerere prin fax formulata astfel: " Subsemnata... (numele si prenumele meu ,scris de mana) angajata a firmei iss facility services srl va rog sa imi aprobati incetarea contractului de munca cu acordul partilor incepand cu data de 06 08 2009".La refuzul meu de a semna acea cerere m-au amenintat cu desfacerea contractului de munca indisciplinar.Nu mi-au oferit alt loc de munca , au refuzat sa-mi dea preaviz conform CIM, pe motivul ca voi fi angajata de cealalta firma ce-i va lua locul ISS-ului.
Neexistand nici o legatura intre iss si noua firma iar eu mai avand dreptul la alte 6 ore de lucru cu CIM cu orice alta firma decat iss , nu este normal ca firma iss neoferindu-mi un alt loc de munca sa-mi dea preaviz ?????/
va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 10 August 2009
O incetare a CIM prin acordul partilor nu este initiata doar de angajat. O astfel de incetare CIM poate fi initiata la fel de bine si de catre anagajtor. Maniera in care a procedat conducerea societatii nu este cea mai buna. A solicitat angajatului sa initieze o astfel de incheiere a CIM cand de fapt ei sunt cei care ar fi trebuit sa o initieze.
Incetarea CIM prin acordul partilor este o modalitate de incetare care presupune o negociere ,dupa parerea mea, tu angajator doresti incetarea CIM si imi faci o oferta demna de luat in seama, sau eu salariat doresc incetarea CIM si sunt de acord cu un preaviz care poate depasi durata preavizelor stabilite prin contract.
Colega @adelaida_07 are dreptate!
Cu ceva timp in urma am avut o incetare a CIM cu art.55b din Codul muncii iar decizia de incetarea incepea asa:
Tinand seama de cererea administratorului SC... din data de... prin care se solicita incetarea raporturilor de munca cu dl...,angajat in functia de... ca urmare a acordului partilor;
Avand in vedere acordul salaritului...

A fost ceva ciudat, la inceput, pentru ITM dar era legal si au inregistrat documentul.
Nu semnati acea cerere.Daca societatea considera necesar, va va desface contractul de munca, din motive neimputabile salariatului, astfel, va trebui sa va acorde mai multe drepturi, incepand cu oferirea unui alt post in cadrul societatii (daca acesta exista), salariu compensatoriu, dreptul la preaviz, etc.
gabriela_ne a scris:

Nu semnati acea cerere.Daca societatea considera necesar, va va desface contractul de munca, din motive neimputabile salariatului, astfel, va trebui sa va acorde mai multe drepturi, incepand cu oferirea unui alt post in cadrul societatii (daca acesta exista), salariu compensatoriu, dreptul la preaviz, etc.

Oferirea unui alt loc de munca se poate face numai in anumite cazuri prevazute de Codul Muncii ... de exemplu, pentru concedierea in baza art.65 C.mun. legea nu prevede acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary am si eu doua intrebari, daca ma poate ajuta cineva... prima: se poate ca o firma sa-si dea muncitorii in somaj fara sa le ofere preaviz inainte? a doua: ... (vezi toată discuția)
Model preaviz Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Firma doreste sa se mute cu totul in alt oras. Asa ca vrea sa dea preavizul salariatilor existenti. Concedierea e din motive neimputabile salariatilor. Din ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca? in ce conditii ? superbus superbus Buna ziua. Sunt angajat (inca) al unei societati comerciale cu o vechime in munca de 1 an si 2 luni.(in aceasta societate) Incepand cu data de azi firma ma ... (vezi toată discuția)