avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENZI PRIN POSTA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENZI PRIN POSTA

amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni dela savarsirea contraventiei? mai exact contraventia a fost savarsita pe12-02-2009 si abia ieri 8-08-2009 am primit avizul prin posta prin care mi se comunica ca incepand cu data de 10-08-2009 pot sa-mi ridic recomandata de la oficiul postal, iar pe 12-08-2009 expira cele 6 luni de cand a fost savarsita contraventia. Daca nu iau recomandata de la posta se va trimite inapoi la destinatar iar cele 6 luni de aplicare a amenzii se va depasi cu siguranta. Ce se va intampla in acest caz? vor trimite amenda la fisc?pt. ca nu vreu sa o platesc desi recunosc ca am produs acea contreventie dar ulterior radarele fixe au fost declarate ilegal iar amenzile le incaseaza cosiliul comunei pe raza caruia s-a produs contraventia impreuna cu o firma privata ceia ce este ilegal. OK, nu este moral sa nu platesc amenda desi este vina mea , dar ce au facut autoritatile cu amplasarea radarelor si acum cu incasarea amenzilor este moral? DEH legea junglei scapa cine poate.Cu multa stima , va multumesc anticipat. pentru un raspuns care nu poate fi postat aici astept un raspuns pe email:adrian_stefan94@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Cromatic , utilizator 18:22, 9 August 2009
Nu-i OK nici sa deschideti mai multe topic-uri cu acelasi subiect. V-am raspuns in cadrul celuilalt topic pentru ca am intuit ca dvs. confundati prescriptia aplicarii amenzii contraventionale, reglementata prin art. 13 din O.G. nr. 2/2001, cu prescriptia executarii acesteia, reglementata prin art. 14 din acelasi act normativ.

Amenda a fost aplicata dar procesul verbal de constatare a contraventiei v-a fost comunicat cu foarte mare intarziere.
In aceasta situatie sunt aplicabile prevederile art. 14, nu art. 13 din O.G. nr. 2/2001.
Asa cum am mai scris, cand organul fiscal va va comunica somatia si titlul executoriu, veti invoca prescriptia pe calea contestatiei la executare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Toate contraventiile cu privire la depasirea vitezei maxim admise constatate de radare fixe inainte de 12.04.09 se platesc pentru ca la vremea respectiva functionau in legalitate.
PV-ul a fost comunicat in termen legal.
Daca nu ridica-ti recomandata, politia poate veni la usa iar daca nu va gaseste acasa pune un martor sa semneze intr-un borderou si v-o lasa in tocul usii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix Andrei T Andrei T in perioada in care acele camere radar fixe functionau ilegal am fost depistat de catre o asemea camera cu 91 km/h si cu 117 km/h in localitate in aceeasi zi. ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)