avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comunicare din cauza datoriilor la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comunicare din cauza datoriilor la asociatie

Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca exceptii.
Am datorii la asociatie mari,de 10.000 lei,datorita si sorei mele care locuieste cu familia in casa. Cauze-niciodata nu avem bani. Apartamentul in cauza este si girat la banca din 98,abia in decembrie am scapat de contestatia pe care o facusem,sa nu ne ia banca apartamentul-cauza-mama a girat un X si X n-a mai platit,intrand in insolventa. Acum- ne-au luat cei de la asociatie in vizor. Spuneti-mi va rog niste solutii simple,fara a mai fii nevoie de tribunal sau eu stiu. Si inca ceva-daca apartamentul este inca ipotezat,asociatia de prorietari ma poate scoaTe afara din casa? sper ca nu am formulat intrebarile, ca un needucat sau prea dezinformat. Multumesc. Intotdeauna avocatnet.ro a dat sfaturi bune. stima
Cel mai recent răspuns: robert paul , utilizator 17:21, 5 Aprilie 2016
Pentru sume mai mari de 10.000 lei va poate executa si asociatia dupa ce castiga procesul. Indiferent daca mai exista o ipoteca.
In ce act legal este precizata suma de 10000 lei de la care asociatia poate executa un proprietar cu datorii?

Pana la aceasta suma ce masuri poate intreprinde asociatia impotriva proprietarlui pentru recuperarea datoriilor?
Dupa terminlogia folosita deduc ca nu este o scrisoare de la Asociatie ci ati fost dat in judecata de Asociatie.
Daca este asa trebuie sa raspundeti altfel veti pierde procesul.
Acum am vazut ca este pe FOND. In scrisoare scrie ca in termen de 25 de zile,sa aduc o intampinare la dosar.Imi trebuie un avocat neaparat,nu? se mai poate lamurii problema cu asociatia pe cale amiabila sau acum depinde de ceea ce decide tribunalul? pot spune la tribunal, ca-mi iau angajamentul ca in termen de x zile sa aduc banii sau o parte mai mare de jumatate din bani? sfatuiti-ma, va rog. Multumesc
Se vede ca nu aveti experienta dar, va rog, cititi cu atentie acea scrisoare.
Aproape sigur este de la Judecatorie si nu de la Tribunal, asa cum credeti dumneavoastra. Sunt institutii diferite si poate chiar cladiri diferite si e bine sa cititi atent orice aveti in fata ochilor pentru ca asa o sa puteti sa ne spuneti si noua si sa va putem indruma.
Asadar, presuoun ca ati fost actionat in judecata de asociatiei iar judecatoria va trimite aceasta citatie si va spune ca pana la data de... sa formulati intampinarea si poate ca tot acolo va spune ca primul termen de judecata este la data de... la completul....
In aceasta instiintare judeactoria va invita sa formulati intampinarea pentru ca altfel opereaza "sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca exceptii".
Daca aveti bani sigur ca e bine sa apelati la avocat. Daca nu aveti bani va descurcati singur sau mergeti totusi la un avocat si explicati-i in ce situatie va aflati si poate va reprezinta solicitand instantei ajutor public judiciar pentru dumneavoastra.

Daca mergeti singur in instanta, intocmiti acum o intampinare (o foaie de hartie A4 pe care o adresati presedintelui judecatoriei). Specificati numarul dosarului asa cum a fost comunicat pe srisoarea ce ati primit-o, termenul de judecata. In continut spuneti ca o sa achitati debitul si ca solicitati instantei sa dispuna esalonarea platilor. Puteti sa indicati chiar o suma la care va angajati ca o puteti plati lunar...
O semnati si o depuneti la registratura judecatoriei.
Apoi la termenu indicat o sa va prezentati in fata judecatorului, o sa prezentati situatia grea in acre va aflati si poate o sa se dea o hotarara sa platiti esalonat.

Alte discuții în legătură

Formulare intampinare. litigiu cu asociatia de proprietari. robert paul robert paul Buna ziua. As dorii sa fac o intampinare ceruta de aspr-o intr-un dosar de neplata a asociatiei-datorii. Vreau sa scriu ca recunoasc suma datorata si ma ... (vezi toată discuția)
Ce pot adauga intr-un proces cu aspr-o pentru solutionare? robert paul robert paul Buna ziua. Maine am un proces cu aspr-o pentru suma neplatita de 10.000 lei la intretinere.In intampinare am scris ca cer instantei sa-mi permita platirea ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere mioaranoni mioaranoni Am acumulat o restanta la intretinere de 2400 Lei si penalizari de 1600 Lei. Recunosc aceasta datorie, dar fiind in somaj, am fost in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)