avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Formulare intampinare. Litigiu cu asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Formulare intampinare. Litigiu cu asociatia de proprietari.

Buna ziua. As dorii sa fac o intampinare ceruta de aspr-o intr-un dosar de neplata a asociatiei-datorii.
Vreau sa scriu ca recunoasc suma datorata si ma angajez la plata acesteia, rugand instanta sa ingaduie plata esalonata
Vreau sa adaug si chitantele cu care am platit in perioada ceruta de aspr-o ca neplatita deloc-zicand ei,plus sa adaug ca am mai platit inca 2 luni dupa ce s-a deschis dosarul,una dintre luni fiind platita pana sa ajunga scrisoarea de la aspr-o acasa.
Si as dorii sa scriu ca solicit registrul de casa.Cred ca mai sunt chitante pltita,dar nu le gasesc. Va rog,ajutati-ma sa formulez corect intampinare? Stiu ca multi ar zice sa angajez un avocat,dar nu-mi permit. Intampinarile se scriu toate dupa un singur model sau dupa caz? multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:07, 11 Aprilie 2016
Conform art.205 alin.2 C.proc.civ., intampinarea va cuprinde:
a) numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta paratului ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul, precum si, dupa caz, codul unic de inregistrare sau codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului ori de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar, daca reclamantul nu le-a mentionat in cererea de chemare in judecata. Dispozitiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile in mod corespunzator. Daca paratul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
b) exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului;
c) raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii;
d) dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere, dispozitiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile in mod corespunzator;
e) semnatura.

Model
[ link extern ] /
Exista "n" modele de intampinare ,dar pe care trebuie sa le personalizati cu datele din speta dv
Aveti dreptul sa incheiati cu asociatia de proprietari angajament de plata pe care il depuneti la dosarul cauzei-personal sau prin arhiva
In situatia in care partile ajung la o intelegere se va incheia un acord cu valoare de contract=angajament de plata
Daca alegeti varianta incheierii de angajament de plata,atunci instanta va suspenda judecarea cauzei
Aveti dreptul sa formulati intampinare la actiunea in pretentii formulata impotriva dv de catre asociatia de proprietari,intampinare in care urmeaza sa raspundeti punctual la cererile reclamantei
Totodata aveti dreptul sa solicitati instantei de judecata sa admita proba cu inscrisuri ,respectiv chitante justificative sau alte inscrisuri pe care le apreciati necesare pentru temeinica si legala solutionare a cauzei aflata pe rolul instantei de judecata
Daca apreciati ca suma impusa nu este temeinica,aveti dreptul sa solicitati instantei de judecata inclusiv proba cu expertiza financiar contabila care trebuie sa o achitati dv si prelungeste termenul de analiza si solutionare actiune demarata de asociatia de proprietari
Avantajos pentru dv ar fi sa puteti incheia angajament de plata fara sa mai fie necesara judecarea cauzei
Multumesc. Intotdeauna raspuns bun si la subiect.Multumesc din suflet.
Acum, dupa ce asociatia a apelat la instanta , nu cred ca asociatia va mai accepta sa incheie o intelegere cu dumneavoastra ca si angajament de plata esalonata.
De aceea solicitati acest lucru in instanta.
Luati din formularul ce a fost publicat mai sus, doar prima parte, antetul si in rest explicati instantei ca ati fost in imposibiltatea sa platiti intreaga suma, ca ati inceput a plati si ca o sa mai platiti pe viitor. Este foarte usor si fara costuri suplimentare sa aratati buna credinta, sa recunoasteti suma datorata si o sa aveti toate sansele sa vi se stabileasca plata esalonata a datoriei.
Altfel, daca contestati suma, daca solicitati registrul de casa (din care va garantez ca nu reise nimic), daca solicitati expertiza..., taote acestea sau o parte din ele va costa, iar asociatia poate sa nu fie de acord cu esalonarea ce o solicitati in instanta.

In concluzie aveti doua posibilitati:
- recunoasteti suma datorata si poate o platiti esalonat, atat cat este in cerea asociatiei si cat este afisat pe lista de plata la data introducerii cererii
- contestati suma si solicitati dovezi, expertiza... dar in final tot va trebui sa platiti o suma stabilita de instanta in urma expertizei plus cheltuielile expertizei.

In prima varianta va puteti descurca fara avocat dar in cea de a doua varianta nu cred ca va descurcati fara avocat si trebuie sa luati in calcul onorariul acestuia pe care tot dumneavoastra o sa-l achitati in avans ca si onorariul expertului judiciar.
Interesati-va daca asociatia si-a angajat un avocat. In aceasta situatie asociatia va cere in instanta ca sa va oblige sa suporati onorariul avocatului ce reprezinta asociatia. Si aici iar amintiti-va de cele doua variante: daca asociatia inca nu si-a angajat avocat iar dv. recunoasteti debitul, asociatia nu mai are nevoie sa angajeze avocat; daca asociatia inca nu si-a angajat avocat iar dv. contestati debitul, solicitati dovezi suplimentare, expertiza..., asociatia poste va fi nevoita sa angajeze avocat al carui onorariu este foarte probabil sa-l suportati dv in final.
Sdunati, trageti linia si vedeti care este varianta cu cele mai mici costuri pentru dumneavoastra.
Codul de procedura civila :
Articolul 438 Conditiile in care se poate lua act de tranzactie
(1) Partile se pot infatisa oricand in cursul judecatii, chiar fara sa fi fost citate, pentru a cere sa se dea o hotarare care sa consfinteasca tranzactia lor.

(2) Daca partile se infatiseaza la ziua stabilita pentru judecata, cererea pentru darea hotararii va putea fi primita chiar de un singur judecator.
(3) Daca partile se infatiseaza intr-o alta zi, instanta va da hotararea in camera de consiliu.

Articolul 439 Forma tranzactiei
Tranzactia va fi incheiata in forma scrisa si va alcatui dispozitivul hotararii.

Articolul 440 Calea de atac
Hotararea care consfinteste tranzactia intervenita intre parti poate fi atacata, pentru motive procedurale, numai cu recurs la instanta ierarhic superioara.

Articolul 441 Domeniu de aplicare
Dispozitiile prezentei sectiuni se aplica in mod corespunzator si in cazul in care invoiala partilor este urmarea procedurii de mediere.

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere mioaranoni mioaranoni Am acumulat o restanta la intretinere de 2400 Lei si penalizari de 1600 Lei. Recunosc aceasta datorie, dar fiind in somaj, am fost in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Comunicare din cauza datoriilor la asociatie robert paul robert paul Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca ... (vezi toată discuția)
Somatie de la avocat alexstacescu alexstacescu Va salut cu respect! Problema mea e urmatoarea: Dupa ceva timp fara salariu , am acumulat la intretinere o datorie de cca 1500 lei. De 2 luni, platesc ... (vezi toată discuția)