avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce pot adauga intr-un proces cu Aspr-o pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce pot adauga intr-un proces cu Aspr-o pentru solutionare?

Buna ziua. Maine am un proces cu aspr-o pentru suma neplatita de 10.000 lei la intretinere.In intampinare am scris ca cer instantei sa-mi permita platirea lunara a sumei de 400 de lei si am adaugat copii la dosar pentru chitante in valoare de 1400 de lei,platiti in perioada respectiva,in care aspr-o spune ca n-am platit nimic in perioada respectiva,cu toate ca am acele copii plus ca intre timp am mai gasit chitante nepuse la dosar in valoare de inca 1400 de lei. Am luat legatura cu un avocat si i-a spus situatia,indrumandu-ma sa duc cate 2 copii pentru fiecare chitanta gasita la tribunal. Apartamentul este pe uele mamei-decedata de peste 10 ani.Avocatul mi-a recomandat sa fac o copie dupa certificat deces s-o duc la tribunal si sa cer expertiza contabila,deoarece mi se pare suma prea mare. Vreau sa stiu daca in cazul cereri expertizei contabile, judecatoarea sau aspr-o va mai fii de acord cu platirea esalonata de 400 de lei a datoriei sau este mai bine sa recunosc debitul si sa sper ca este bine? tin sa precizez ca sunt 2800 de lei platiti in acea perioada,aspr-o zicand ca n-am platit nimic in acea perioada.Plus ca in ultimele 6 luni ne-au pus in fiecare luna 46 de lei penalizari Apavil,numai noua. Spuneti-mi va rog,ce pot face pentru a iesii bine din situatie? acel avocat ma sfatuit sa cer expertiza deoarece indiferent de rezultat trebuie sa-i platim aspr-o cheltuielile intregi de judecata. Multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:39, 25 Iunie 2016
Atat timp cat detineti chitante emise de asociatie drept dovada pentru sumele achitate in contul cotelor lunare de intretinere,atitudinea asociatiei de a contesta valabilitatea acestora este ridicola
Daca aveti suspiciuni referitor la temeinicia debitului,la valoarea penalitatilor,puteti solicita instantei si proba cu inscrisuri=expertiza contabila,dar...daca dv solicitati expertiza,instanta va dispune ca dv sa achitati c/v expertiza
Dv. aveti chitante, dar e posibil ca prin acestea sa fi achitat sume mai vechi decat sunteti dat in judecata acum, iar ce vi se cere de plata este ce a ramas dupa ce vi s-au scazut chitantele dintr-o datorie mai mare la vremea respectiva.

Expertiza judiciara o achitati dv. si suma e destul de marisoara.

Ca sa nu vi se para intr-un fel pe viitor, urmariti-va intretinerea lunar, notati-va, pastrati chitantele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare din cauza datoriilor la asociatie robert paul robert paul Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii gavrilacami gavrilacami Buna seara.Ne -a dat in judecata pt.neplata intretineri am datorie de 4300 ron la un ap.de 2 cam. Apartamentul este pe numele soacrei care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Frauda infaptuita de aministratorul blocului Andrei1313 Andrei1313 Administratorul blocului in care locuiesc a fost gasit lipsa cu 25000 lei noi. Isi recunoaste vina (fiindca nu are de ales) si vrea sa plateasca cate 500 lei ... (vezi toată discuția)