avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Gradinita particulara in proximitate - legala sau ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Gradinita particulara in proximitate - legala sau ilegala?

Buna ziua,

De curand am sesizat zgomote venite de la casa de langa blocul in care locuiesc. Cred ca s-a infiintat o gradinita in acea casa. Eu nu pot sa verific actele pentru ca nu am autoritatea necesara, dar judecand dupa numarul mare de copii si de jocurile pe care le desfasoara sub indrumarea unor adulti, sigur este o gradinita.

Curtea casei este la o distanta de 5 m de blocul nostru.

Precizez faptul ca zomotele sunt absolut ingrozitare, nu se mai poate sta cu geamul deschis.

As avea cateva intrebari:
1. se putea infiinta o gradinita fara acordul vecinilor?
2. ce posibilitate legala avem noi, cei care locuim in apartamentele de langa acea casa, sa ne castigam linistea?
3. e cazul sa sesizam politia pentru tulburarea linistii publice?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Maria-Criss , utilizator 20:53, 31 Martie 2016
1. Daca sediul este o casa de sine statatoare, nu avea nevoie de acordul vecinilor de la blocurile din proximitate.
2. Actiune in instanta pentru daune morale cauzate de zgomot.
3. Puteti sa sesizati, inafara unei eventuale amenzi, nu vor fi alte sanctiuni.
Multumesc pentru raspunsuri.

Din punctul meu de vedere legea este mult prea permisiva in astfel de situatii. Ca urmare putem sa facem ce dorim in curtea noastra daca este casa de sine statatoare, nu trebuie sa tinem cont de vecini.
Suntem cateva familii care vom face plangere la politie pentru zgomotul constant pe care trebuie sa il suportam. Daca e cazul vom ajunge si in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vin catre dvs. cu o intrebare privind sanctiunile/ ... stefan.nita stefan.nita Buna ziua, Vin catre dvs. cu o intrebare privind sanctiunile/ masurile pe care le poate lua o autoritate privind speta de mai jos: Intr-un complex de ... (vezi toată discuția)
Latrat caine, in afara orelor de liniste dgabriella dgabriella O vecina de la blocul de langa se tot plange ca latra cainele nostru (care e in curtea de langa bloc). Mentionez ca am a luat masuri ca acesta sa nu latre ... (vezi toată discuția)
Lege amplasare gradinite/scoli higgstheboson higgstheboson Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc, la parter, in Bucuresti. Zona este destul de linistita cu exceptia faptului ca exista amplasate intre blocuri o gradinita ... (vezi toată discuția)