avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Servicii informatice- consultanta sau nu
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Servicii informatice- consultanta sau nu

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: o societate romana are un angajat- incadrat ca designer de retea, care lucreaza prin internet pentru un client extern din Olanda. Lucreaza de la sediul social din Romania.
Clientul executa proiecte in infrastructura de retea pentru terte companii pentru care incheie cu sociatatea noastra un contract avand ca obiect servicii de design de retea.
Poate fi incadrata acesta activitate ca activitate de consultanta sau societatea este obligata la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:09, 6 Aprilie 2016
Este greu de a face o incadrare a acestor genuri de activitati informatice ,ca fiind de consultanta sau de servicii.Este posibil ca in categoria consultanta si management,prevazuta la art.47 Cod fiscal, sa intre activitati de la codul CAEN 7022(nici Codul fiscal si nici normele de aplicare ale acestuia nu dau o imagine clara a incadrarii in coduri CAEN). Este posibil ca si activitatile de la cod CAEN 6202(care de altfel sunt specifice tehnologiei informatiei) sa intre in domeniul consultantei la care s-a gandit legiuitorul. La noi romanii,este specifica aceasta abordare ambigua,de unde ar putea fiscul sa mai ciuguleasca cate ceva ? Totusi,eu va recomand sa solicitati,in scris,la Administratia fiscala de care apartineti,clarificarile cuvenite.
Contrar celor spuse de colegul meu, ceea ce ati descris mai sus nu poate fi consultanta ci prestare de servicii.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen consultanta - microintreprindere adrianl17 adrianl17 Buna ziua, Avand in vedere raportul de 20% - activitati consultanta, 80% - restul, pentru microintreprinderi, exista o lista de coduri CAEN care pot fi ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din activitati cu cod caen 7022 si 6622 robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Am doua situatii: O firma care are in CUI codul CAEN 4711 dar a obtinut venituri in 2012 prin activitati din codul CAEN 7022 (consultanta in ... (vezi toată discuția)
Project management cod caen Ral_uca Ral_uca Buna ziua, Daca eu sunt Project manager si vrea sa prestez acest serviciu pe firma mea SRLD este corect sa aleg 7022 (7022 Activităţi de ... (vezi toată discuția)