avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu card

Buna Ziua!Sunt interesat daca este obligatoriu ca angajatorul sa-mi ceara deschiderea unui cont curent in care sa-mi plateasca salariu?Pina acum ridic retributia numerar.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cacenschivio_GL; , utilizator 19:48, 31 Martie 2016
Art.166 C.mun.
...
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.
...

Prin urmare, plata salariului prin virament bancar nu este obligatorie. Angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarul pe card panzarumitica panzarumitica La privat, este obligatoriu ca plata salariului sa se facă prin card bancar? Angajatorul meu îmi cere să deschid cont de card motivând că așa este ... (vezi toată discuția)
Carduri salariu obligatorii, legalitate impunere de catre angajator moisacul moisacul Este obligatoriu ca societatea angajatoare sa ma oblige sa-mi fac card de salariu la o banca comerciala, altfel nu vor sa-mi de banii pe salariu cash. Care ... (vezi toată discuția)
Contul pentru incasarea salariului amariusflorin amariusflorin Buna ziua. Te poate obliga angajatorul sa deschizi cont la o banca anume, pentru incasarea salariului, sau angajatul poate deschide cont la banca preferata ... (vezi toată discuția)