avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza constructii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza constructii

Intr-un proces de partaj s-a dispus efectuarea unei expertize in constructii si o parte face obiectiuni in repetate randuri la care expertul raspunde in 2 peri,apoi chemat fiind in instanta pt interogatoriu nu se prezinta.Instanta aproba o a doua expertiza. Se poate considera prima expertiza ca fiind neomologata de instanta?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 17:44, 1 Aprilie 2016
Asa cum am mentionat in mesajul anterior, numai instanta de judecata este in masura sa aprecieze, avand la dispozitie toate documentele din dosarul cauzei.
S-a reluat procedura de întocmire al unui raport de evaluare imobiliară ,cu un alt expert.Ceea de a doua expertiza este luată în calcul.Legat de cererea instanței de a întocmi evaluarea unui imobil prin mai multe metode este o practică destul de răspândită,când avocații sunt nemulțumiți de valoare obținută cer anularea raportului pentru că este făcut utilizând o singura metodă de evaluare.Unii experți mai puțin rodați în efectuarea de rapoarte de evaluare imobiliara recurg la o singura metoda,metoda costului standard,sau metoda costului de înlocuire și nu folosesc metoda comparației de piață.Experții judiciari membri ANEVAR folosesc de obicei numai metodele de piață.
Va multumesc domnilor! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem o sc in faliment cu un proces (fond) legat de raspunderea ... Mihnea Ursu Mihnea Ursu Avem o SC in faliment cu un proces (fond) legat de raspunderea administratorului. S-a incuviintat expetiza judiciara (evaluarea intreprinderii) solicitata, ... (vezi toată discuția)
Expert in proces enachhe enachhe buna ziua! am un proces de partaj si a fost numit un expert acum 5 termene. problema este ca desi am achitat 1500lei, onorariu de expert, acesta a gresit ... (vezi toată discuția)
Decontul de cheltuieli pentru expertiza se considera anexa la raport? clau1858 clau1858 Buna ziua Am un dosar de granituire in care instanta a dispus in urma cu 7 luni efectuarea unui raport de contraexpertiza si in urma cu 2-3 luni expertii ... (vezi toată discuția)