Intr-un proces de partaj s-a dispus efectuarea unei expertize in constructii si o parte face obiectiuni in repetate randuri la care expertul raspunde in 2 peri,apoi chemat fiind in instanta pt interogatoriu nu se prezinta.Instanta aproba o a doua expertiza. Se poate considera prima expertiza ca fiind neomologata de instanta?
Asa cum am mentionat in mesajul anterior, numai instanta de judecata este in masura sa aprecieze, avand la dispozitie toate documentele din dosarul cauzei.
S-a reluat procedura de întocmire al unui raport de evaluare imobiliară ,cu un alt expert.Ceea de a doua expertiza este luată în calcul.Legat de cererea instanței de a întocmi evaluarea unui imobil prin mai multe metode este o practică destul de răspândită,când avocații sunt nemulțumiți de valoare obținută cer anularea raportului pentru că este făcut utilizând o singura metodă de evaluare.Unii experți mai puțin rodați în efectuarea de rapoarte de evaluare imobiliara recurg la o singura metoda,metoda costului standard,sau metoda costului de înlocuire și nu folosesc metoda comparației de piață.Experții judiciari membri ANEVAR folosesc de obicei numai metodele de piață.
Expert in proces
enachhe
buna ziua! am un proces de partaj si a fost numit un expert acum 5 termene.
problema este ca desi am achitat 1500lei, onorariu de expert, acesta a gresit ... (vezi toată discuția)