avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Decontul de cheltuieli pentru expertiza se considera ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Decontul de cheltuieli pentru expertiza se considera anexa la raport?

Buna ziua

Am un dosar de granituire in care instanta a dispus in urma cu 7 luni efectuarea unui raport de contraexpertiza si in urma cu 2-3 luni expertii au depus decontul de cheltuieli fara sa depuna efectiv si raportul de contraexpertiza, iar instanta a amanat pronuntarea asupra decontului pana cand se depune raportul.

La ultimul termen de judecata de acum cateva zile, expertii au depus si raportul de contraexpertiza.

Intrebarea mea este daca decontul se considera parte a raportului de contraexpertiza? sau este separat? in sensul daca pot sa solicit refacerea decontului in cadrul obiectiunilor la raport ? sau trebuie sa solicit separat in alta adresa ? intrucat trebuie refacut, fiind gresit in forma depusa acum 2-3 luni.
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2017
clau1858, utilizator
Cel mai recent răspuns: clau1858 , utilizator 20:15, 24 Aprilie 2017
Decontul se depune odata cu raportul de expertiza. Ceea ce au depus expertii contituie o estimare a onorariului, nu face parte, in cazul dvs., din raportul de expertiza si trebuie tratat ca atare. Decontul deps poate suferi modificari,
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru raspuns, insa expertii nu au depus odata cu raportul de contraexpertiza alt decont, iar instanta a spus ca se va pronunta data viitoare asupra decontului depus acum trei luni, iar acesta contine o serie de erori nu poate sa ramana in forma respectiva.

De aceea va intreb solicit in obiectiunile la raportul de contraexpertiza si refacerea decontului? pe langa celelalte obiectiuni sau trebuie sa ma adresez instantei cu o alta cerere in scris separata pentru refacerea decontului?
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2017
clau1858, utilizator
Puteti depune obiectiuni la decontul provizoriu de cheltuieli in cadrul aceleiasi adrese prin care formulati obiectiuni la raportul de contraexpertiza (pct.1), ca punct separat (pct.2).
Observatiile le depuneti la instanta/ la arhiva tribunalului cu nr. de inregistrare/ data cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata.
Daca o data cu raportul de expertiza nu s-a depus un alt decont, rezulta ca evaluarea initiala a fost considerata corespunzatoare de catre experti. Evaluarea cheltuielilor se depune, de regula, pentru ca instanta si partile in proces sa aiba in vedere aceste cheltuieli, ca ordin de marime.
Instanta are obligatia legala ca atunci cand se pronunta asupra concluziilor raportului de expertiza, sa se pronunte si asupra decontului de cheltuieli plus onorariu de expert.
De regula, valoarea decontului contine cheltuielile efectuate pentru realizarea expertizei pentru care se depun documente justificative plus cuantumul onorariului de expert, apreciat de acesta dupa munca depusa.
Am inteles, va multumesc amandurora pentru raspunsurile acordate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, reducere valoare expertiza ctanta ctanta buna ziua mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta ... (vezi toată discuția)
Refacere expertiza TANASENASTASA TANASENASTASA daca la expertiza nu sant multumita de cum s-au impartit loturile,avocatul meu poate depune o cerere prin care se solicita o alta expertiza?si evaluarea ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)