avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune imobil cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune imobil cu probleme

Bună ziua!
Aș dori si eu sa ma lamuresc cu o problema pe care o intampin impreuna cu fratele meu. Cu ceva timp in urma parinti nostri au decedat si noua ne-a ramas un imobil compus din doua camere, mai exact un apartament. Ca doi frati ce ne iubim a venit si vremea succesiunii care a decurs normal pana la crearea titlului de mostenitor.
Problema este ca fratele meu se bucura de tot imobilul si eu avand un apartament proprietate personala nu am avut pretentii momentan la el. Deoarece as dori sa ma bucur si eu as vrea sa fac cumva sa ma despagubeasca (varianta asta cade deoarece nu poate) sau sa il vindem si sa luam doua garsoniere bune deoarece se poate vinde la un pret bun(varianta asta nu vrea deoarece apartamentul este foarte bun si profita din plin deasta).
Cum as putea sa il vand avand dreptul la 50% din el fara dorinta acestuia de a-l vinde deoarece impreuna cu el in casa nu putem sa ne intelegem. Multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: florinel888 , utilizator 10:22, 22 Aprilie 2016
Daca nu va intelegeti si nu are cum sa va plateasca sulta atunci iesiti din indiviziune in instanta.
Instanta il poate obliga sa va plateasca sulta sau sa vindeti imobilul.
Am sa te rog sa fi mai explicit pentru ca nu am cunostintele necesare pentru asta. Cred ca instanta ar fi cea mai usoara bataie de cap si gata...
Sulta este suma de bani pe care trebuie sa o plateasca cel care ramane cu apartamentul.
Daca apartamentul valoreaza 10 lei, cel care ramane cu apartamentul trebuie sa ii plateasca celuilat 5 lei.
Iesire din indiviziune inseamna sa impartiti apartamentul in 2 si fiecare sa dispuna de partea lui cum doreste, sa o vanda, sa o doneze, etc. Daca cealalta parte nu doreste impartirea atunci instanta hotaraste in locul locul partilor metoda de impartire si eventual plata sultei.
Inteleg si cred ca instanta este mai capabila sa judece chiar daca este mai dura. Asa e cand esti lacom. numai ca as vrea sa stiu daca voi avea de castigat pentru ca nu vreau sa cheltui bani pe toata documentatia si apoi sa nu pot face nimic sau fara nici un rezultat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem succesiunea Oacc Oacc Buna ziua,Santem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem taxa de succesiune dupa parinti decedati.metionez ca avem un apartament mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde? 2.daca eu in ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament coproprietate din mostenire chrisandru chrisandru Buna ziua. Mama mea este co-proprietar al unui apartament de 3 camere ramas mostenire dupa decesul parintilor (al mamei sale anul trecut in august). S-a facut ... (vezi toată discuția)