avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot inchiria apartament cumparat cu credit ipotecar ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot inchiria apartament cumparat cu credit ipotecar (ipoteca de rangul 1) ?

Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: urmeaza sa fac un credit ipotecar (cu ipoteca de rangul 1 cred...), la BCR sau CEC Bank, in vederea achizitionarii unei locuinte, pe care macar in primii 3-4 ani trebuie s-o inchiriez. As vrea sa stiu daca pot face acest lucru, legal, cu contract de inchiriere = locatiune (parca asa se numeste acum), inregistrat la Fisc binenteles (cu plata de impozit pe chirie etc.)
Cel mai recent răspuns: Bogdan Mateescu , Consultant credite si finantari 22:55, 13 Aprilie 2016
Da.
Puteti sa-mi detaliati raspunsul dvs, va rog? Nu mai exista clauza contractuala in contractul de vanzare-cumparare cu ipoteca, in acest sens? Nu sunt de specialitate, de aceea va intreb...
Numai in cazul programului Prima casa exista interdictia de grevare cu sarcini (contract de inchiriere) fara acordul bancii creditoare deoarece creditul este garantat de stat.
In cazul creditelor cu ipoteca nu exista aceasta limitare deoarece sunt alte alte conditii de acordare a creditului iar banca detine ipoteca doar pentru ca debitorul sa nu vanda imobilul fara acordul bancii.
deci, cu alte cuvinte, in contractul pe care il voi incheia cu banca nu va apare stipulata interdictia de a putea inchiria locuinta, fara acordul bancii ??
In mod normal interdictia de a inchiria nu trebuie sa apara deloc.
Este posibil (si ar fi normal) sa apara interdictia de a pune o alta ipoteca pe imobil pana la achitarea creditului, adica sa il puneti garantie pentru obtinerea unui alt credit.

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat banca aurak aurak buna ziua, am un apartament ipotecat la banca. as dori sa il inchiriez la o firma care sa deschida punct de lucru acolo, avand nevoie de un extras de carte ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament obtinut prin programul "prima casa"? roscalucian roscalucian se pot inchiria legal apartamentele obtinute prin programul \"prima casa\"? (vezi toată discuția)