avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inchiriere apartament obtinut prin programul \"prima ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inchiriere apartament obtinut prin programul "prima casa"?

se pot inchiria legal apartamentele obtinute prin programul "prima casa"?
Cel mai recent răspuns: anda_dilara , utilizator 13:36, 27 Iunie 2013
si eu sunt interesata de acest lucru, se pot inchiria sau nu?
Conform OUG 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului „Prima casa“ - art. 1 alin. (7) "În baza contractului de garantare, asupra imobilelor achiziţionate în cadrul Programului se instituie în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, precum şi în favoarea finanţatorilor, proporţional cu procentul de garantare, un drept de ipotecă legală de rangul I până la finalizarea procedurii de executare silită asupra imobilului care face obiectul garanţiei, potrivit legii, cu interdicţia de înstrăinare a locuinţei pe o perioadă de 5 ani şi interdicţia de grevare cu sarcini a acesteia pe toată durata garanţiei. Condiţia referitoare la rangul dreptului de ipotecă trebuie să fie îndeplinită până la momentul formulării cererii de plată a garanţiei de către finanţator".
Pentru toti cei care vor sa inchirieze si citesc diferite forumuri de unde nu reiese nimic clar; de asemenea pentru cei care se intereseaza la bancile creditoare sau la Finante si primesc raspunsturi de tipul "da, dar trebuie acord, care acord nu se poate lua prea usor": Mergeti cu contractul de inchiriere + acte proprietate si declaratia aferenta la administratia financiara de care apartineti. Depuneti documentele si peste 2 saptamani aveti o inchiriere cu acte in regula. Eu am efectuat acest procedeu fara niciun fel de piedica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament achizitionat prin programul prima casa Cont Expert 4972 MBM Cont Expert 4972 MBM Buna ziua, Am o nelamurire daca se poate in legatura cu inchirierea unui imobil achizitionat prin programul prima casa.....in OUG 60/2009 cu modificarile ... (vezi toată discuția)
Prima casa Lorena_Teo Lorena_Teo Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu conditiile legate de programul Prima casa. Exista vreo lege prin care mi se interzice inchirierea cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pot vinde un apartament achizitionat prin credit? mircea_thegreek mircea_thegreek imi puteti spune, va rog, daca pot vinde apartamentul achizitionat in 2012, prin credit prima casa si achitat dupa circa 4 luni? stiu ca exista o restrictie de ... (vezi toată discuția)