avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... SRL-D facturare externa - inregistrare ROI
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

SRL-D facturare externa - inregistrare ROI

Buna ziua

Am un SRL-D infiintat azi. Evident nu e platitor de tva si nici nu doreste. Se urmareste executarea de servicii (mai exact sudura) in Belgia prin contract de colaborare. Vor fi maxim 3 angajati. Va rog frumos sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a putea face acest lucru.

1. Pe langa D010 trebuie sa depun si D095 pt intrarea in ROI?
2. Pot intra in ROI fara a deveni platitor de TVA?
3. Cum trebuie sa intocmesc facturile in situatia in care firma din Belgia este platitoare de tva si cum daca nu este platitoare?
4. Firma este facuta pe o doamna ca asociat unic insa fiul ei va lucra pe ea. El cel mai probabil va fi angajat pentru a putea executa serviciile de sudura, dar pe langa acest lucru de ce mai are nevoie pentru a putea intocmi facturile si a avea drept de semnatura. O imputernicire la notar sau nu e obligatoriu daca are contract de munca?
5. Apropo de contractul de munca. Trebuie sa fie unul mai special. Legat de faptul ca isi desfasoara activitatea in strainatate.
Va rog din suflet sa ma ajutati pentru ca peste tot pe unde am intrebat au fost doar presupuneri si nimic concret iar baiatul trebuie sa plece in Belgia cat mai repede.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva bulzanv bulzanv Sintem firma platitoare de tva inreg in ROI prestam servicii unei alte firme din Germania si Austria platitoare de TVa avind cod VALID Factura pe care o ... (vezi toată discuția)
Pfa-colaborare in ue-plata tva in ro liviusurdu liviusurdu Buna ziua, Sunt inregistrat in Romania ca PFA cu norma de venit (cod caen 6202-consultant IT) neplatitor de TVA (doar inregistrat in scop de TVA pentru a ... (vezi toată discuția)